DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A Red Bull bizakodó a hátralévő versenyeket illetően

A Red Bull az eddigi tizenegy futamon csak egyszer tudott nyerni, Max Verstappen révén a 70. Évfordulós Nagydíjon. A hátralévő versenyeket az autó jövő évi tökéletesítésére használnák.

A Mercedes olyan szintű dominanciát mutat a 2020-as évben, hogy az eddigi tizenegy futamból kilencet is megnyertek, csak Silverstone-ban és Monzában tudták őket legyőzni, előbb Max Verstappen, majd Pierre Gasly.

Ennek is köszönhető, hogy az Ezüst Nyilak akár már a hétvégi Portugál Nagydíjon megszerezhetik zsinórban hetedik világbajnoki címüket. Azonban a hátralévő versenyeken a Red Bull borsot törne a Mercedes orra alá a beugrós pályákon.



„Úgy érzem, a Nürburgringen már egy lépéssel közelebb voltunk” – kezdte Christian Horner a Crash-nek. „Voltak olyan részei a pályának, ahol ugyanolyanok, sőt akár még gyorsabbak is voltunk, mint a Mercedes. Az utolsó kanyarokban viszont nyilvánvalóan lenne még min javítanunk.”

„Hátravan még Portimao, Isztambul, Imola, ezek mind olyan pályák, amik feküdhetnek nekünk. Szeretnénk pozitív élményekkel zárni ezt a szezont, hogy megértsük az autónk gyengeségeit, így azokat kijavíthassuk a következő szezonra, hogy az RB16B még gyorsabb lehessen.”

Bár a konstruktőri pontversenyben nem forog veszélyben a Red Bull második pozíciója, de attól eltekintve, hogy 2015-ben egy versenyt sem tudtak nyerni, idei egyetlen győzelmük a leggyengébb mutató 2008 óta, amikor még egyetlen győzelemmel sem rendelkeztek az energiaitalosok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: