DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Renault-főnök: Oconnak nem kell szégyenkeznie

A néhány éve még egyik legnagyobb tehetségként kezelt francia Ricciardo árnyékában van a Renault-nál. Cyril Abiteboul szerint a műszaki hibák felnagyítják a különbséget, Oconnak nem kell szégyellnie idei teljesítményét.

Mikor tavaly nyáron leigazolta a Renault, úgy tűnt, Esteban Ocon pályafutása nagy lehetőségéhez érkezett: francia tehetség villogott a Manornál és a Racing Pointnál, és szinte mindenki úgy gondolta, igazságtalanul szorult 2019-ben egy szezonra a partvonalra a Mercedes tartalékjaként.

2020-ban, Daniel Ricciardo oldalán azonban Ocon nem tudja korábbi formáját hozni, a szombati és vasárnapi napokon is elmarad az ausztráltól. Időmérőn 10-1 az összevetés a két renault-s között, és futamon is csak egyszer fordult elő, hogy a francia végzett előrébb. Beszédes a pontkülönbség is, Ricciardo 78 egységével feljött a negyedik helyre, míg Ocon 36-tal csupán a 12. pozícióban van. Csapatfőnöke szerint sokkal jobb lenne a helyzet a 31-es autót sűrűbben utolérő műszaki hibák nélkül, ezért Oconnak nem kell szégyenkeznie.



„Gyakorlatiasnak kell maradnia a helyzet kapcsán, ami nem katasztrofális” – idézi a GP247 Cyril Abiteboult. „Ha hozzáadnánk azokat a pontokat, amelyeket a megbízhatóság miatt veszített el, akkor valószínűleg Daniel mögött lenne. Mögötte, de mégiscsak Daniel Ricciardóról beszélünk. Estebannak ilyen erős csapattársa még sosem volt. Voltak jó társai, Perez különösen erős volt, de azt hiszem, Daniel erősebb nála.”

„Gyakorlatiasnak kell lennie, reális célokat kijelölnie, de jelenlegi teljesítményét is meg kell vizsgálnia. Nem kell szégyenkeznie miatta, építheti rá az önbizalmát. Azt a képességet is ki kell fejlesztenie, hogy néha türelmes legyen. Mint sok fiatal versenyző, ő is kissé türelmetlen, ami hibákhoz vezet. De nincs oka, hogy ezt ne lehetne kijavítani, a csapat támogatásával pedig sikerülni is fog neki” – mondta Abiteboul.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: