DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ricciardo: Mintha először állnék a dobogón

Daniel Ricciardo a 2018-as monacói győzelme óta először állhatott fel a dobogóra, miután az Eifel Nagydíjon a harmadik helyen ért célba a Renault-val. Már tudja, mi lesz a csapatfőnöke "jutalma".

A Méhészborz a 2018-as Monacói Nagydíj, a Renault pedig a 2011-es Malajziai Nagydíj óta először ünnepelhetett a dobogón. Akkor Nick Heidfeld hozta be a harmadik helyre a Renault-t, ezúttal pedig Daniel Ricciardo ért célba ugyanebben a pozícióban.

A Renault 101. pódiumát szerző ausztrál egy fogadást is kötött csapatfőnökével, Cyril Abiteboullal, hogy idén dobogón végez-e, szóval Ricciardo kezdhet gondolkodni azon a tetováláson, amit csapatfőnökére varrnak.



Így nyilatkozott David Coulthardnak a leintést követően Ricciardo: „Olyan érzés ez, mintha először állnék a pódiumon! Nagyszerű érzés újra itt lenni, és az egész olyan újnak tűnik” – mondta az ausztrál, akinek a mosolya majdnem kilógott a maszk alól.

„Én két és fél évet vártam erre a pillanatra, de jó látni a csapattagokat is, akik még régebb óta vágytak erre. Szerintem ez mindenkit nagyon föl fog spannolni” – nyilatkozta Ricciardo a Renault nagy pillanatáról, de aztán Coulthard megkérte, hogy mondjon pár szót Cyril Abiteboul nagy pillanatáról is.

„Igen, valóban volt egy ilyen fogadásunk, úgyhogy ez meg fog történni! Valószínűleg én leszek a középpontban” – nevette el magát Ricciardo. „Egy kicsit még gondolkodnunk kell ezen, de valószínűleg Németország előtt is tisztelgünk majd, mivel itt sikerült dobogóra állnunk, így valami velem kapcsolatos dolog lesz, egy kis németes beütéssel.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: