DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hamilton: A McLaren elhagyása volt a legnehezebb pillanat

Akkoriban sokan kritizálták amiatt, hogy nevelőcsapatát elhagyva a Mercedeshez igazolt, s a hatszoros világbajnok is elárulta a Formula.hu kérdésére: ez volt karrierje eddigi legkeményebb pillanata.

Lewis Hamilton a múlt hétvégi Eifel Nagydíjon beérte Michael Schumacher 91 futamgyőzelmet számláló rekordját. Eredményeiben nem kis szerepet játszik, hogy 2012 végén úgy döntött, elhagyja az őt gyerekkora óta pátyolgató McLarent, s inkább szerencsét próbál az akkor még csak az élmezőnybe betörni kívánó gyári Mercedesnél. Amikor a Formula.hu arról kérdezte a britet, hogy mi volt a legnehezebb pillanat a csúcsbeállításig megtett úton, ezt nevezte meg Hamilton:

hamilton-mclaren-2012-dppi



„Azt gondolom, szinte képtelenség megmondani, melyik volt a legkeményebb pillanat, hiszen mi mindannyian átmegyünk nehéz helyzeteken, főleg amikor nagy döntések meghozataláról van szó. Úgy vélem, hogy bár most már nagyszerű lépésnek tűnik, amikor úgy döntöttem, hogy átjövök a Mercedeshez, mindenki nagyon negatívan beszélt erről, de egy pillanatig sem gondoltam…”

„Tudtam, hogy ez volt a helyes döntés számomra, és részese akartam lenni ennek az utazásnak. Egy olyan csapattal együtt nőttem fel, amely éhes a sikerre, de azt mondanám, ez volt a legkeményebb pillanat, mert eléggé hűséges ember voltam, azt hiszem. 13 éves korom óta a McLarennél voltam, ezért úgy dönteni, hogy elhagyom a csapatot, amely lehetőséget adott nekem ebben a sportban, nagyon nehéz volt számomra. Különösen az, hogy fel kellett hívnom a főnökömet azzal, hogy távozok, volt érzelmileg kemény. De továbbra is a Mercedesszel vagyok, minden egyes futamot velük teljesítettem és minden győzelmemet Mercedes-motoros autóval szereztem, és ezért hihetetlenül hálás vagyok.”

Hamilton a Motorsport.com-nak is nyilatkozott ugyanebben a témában: szerinte az akkori McLaren-csapatfőnök Martin Whitmarshsal folytatott beszélgetése volt élete legnehezebbje, de reméli, hogy azóta megbocsátotta neki, hogy távozott tőlük.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: