DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Sainz: Alonso a legjobbkor érkezik a Renault-hoz

Carlos Sainz azon a véleményen van, hogy egykori mentora és honfitársa, Fernando Alonso a lehető legjobbkor tér vissza a Renault-hoz. A francia istálló felszálló ágban van, ez pedig mindenkinek jó.

Fernando Alonso 2018-ban intett – ideiglenes – búcsút a Formula-1-nek, a McLarennél pedig honfitársa, Carlos Sainz váltotta a kétszeres F1-es világbajnokot, aki a Renault csapatától érkezett Wokingba.

A bukásnak nevezhető 2019-es esztendő után az idei szezonban óriási előrelépést tettek a franciák, akiknek 2011 után végre összejött az első dobogós helyezésük Daniel Ricciardo révén, aki szintén a McLarenhez távozik, miután Sainz a Ferrarihoz igazol 2021-re.



Az ausztrál helyére pedig Fernando Alonso ül majd be, aki Carlos Sainz szerint a létező legjobbkor tér vissza a Renault-val: „Úgy gondolom, hogy a Renault vagy Alpine nagyon jó munkát végez perpillanat” – mondta a Motorsport Weeknek a spanyol.

„Egyértelműen jó irányt vettek a gyenge 2019-es szezont követően, megtalálták a megfelelő ösvényt az autó fejlesztését illetően, és rendkívül nehézzé teszik az életet számunkra a McLarennél” – mondta Carlos Sainz, aki arra is kitért, nem rossz szájízzel hagyja el a McLarent év végén.

„Semmit sem bántam meg, leszámítva azt, ami az Orosz Nagydíj kettes kanyarjában történt. Ettől eltekintve minden nagyszerűen ment, jól érzem magam ennél a csapatnál. Szerintem kihozták belőlem a maximumot, én pedig próbáltam ugyanezt elérni velük szemben. Ami Fernandót illeti, a lehető legjobbkor érkezik a Renault-hoz, néhány nehéz év után. Ez mindenki számára jó hír a sportban, ahogyan az is, hogy visszatér a Formula-1-be.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: