DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Alonso: Mindenünk megvan a sikerhez

Ígéretes autó, tehetséges szakemberek, nagyszerű csapat – az F1-be visszatérő Fernando Alonso szerint a Renault egy sikeres projekt minden összetevőjével rendelkezik, így hamar jöhet az áttörés.

Ahogy azt az utóbbi időszakban gyakran emlegettük, Fernando Alonso két év kihagyás után jövőre a Renault egyre erősödő istállójával tér vissza a Formula-1-be. A spanyol a héten teljesített egy tesztnapot, ami után bizakodó véleményt fogalmazott meg a csapatról. Korábban még arról beszélt, a figyelme már most a 2022-es idényre koncentrálódik, ám az autóból kiszállva úgy érzi, elhamarkodott döntés lenne máris elengedni a következő szezont.

 q32bm2tmtmylzqg93m37_lg



„Ezt az évet, a fejlődést és a hétvége végeredményét elnézve mindannyian reménykedünk” – célzott Daniel Ricciardo Németországban megszerzett dobogós helyezésére a spanyol.„ De nem szállhatunk el, hiszen a szabályok többé-kevésbé változatlanok maradnak 2022-ig. Tudjuk, hogy minden középcsapat átviszi a lemaradását a következő idényre, szóval két lábbal a földön maradunk, de nagyon optimisták vagyunk. Szerintem a csapatunk nagyszerű, sok tehetség dolgozik itt, nagyszerűek a támogatóink, sok szurkolónk van világszerte, szóval egy sikeres szezon minden összetevőjével rendelkezünk” – idézte őt a PlanetF1.

Ricciardo múlt hétvégi harmadik helyezésével kapcsolatban a Renault csapatfőnöke úgy fogalmazott, ez egy állásfoglalás volt a gárda részéről. „Azt hiszem, ez jól tükrözi a fejlődésünket, ami az utóbbi néhány versenyen szemmel látható. Jobban értjük az autónkat, a beállítások jobban működnek… bevallom, kissé aggódtunk, mert most először jöttünk extra nagy leszorítóerőt igénylő pályára, de az autó itt is működött. Nyilvánvalóan normál körülmények között nem elég erős egy dobogós helyezéshez, de amikor lehetőség adódik rá, azt képesek vagyunk kihasználni” – fogalmazott Cyril Abiteboul.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: