DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Vettel: Schumacherben megvolt az, ami Hamiltonban nincs

Lewis Hamilton utolérte Michael Schumachert a legtöbb Formula-1-es futamgyőzelem ranglistájának élén, azonban Sebastian Vettel úgy érzi, Hamiltonban nincs meg az a valami, ami Schumacherben megvolt.

A Mercedesszel hetedik világbajnoki címe felé száguldó Lewis Hamilton az Eifel Nagydíjon érte utol Michael Schumacher 91 futamgyőzelmet számláló rekordját, s jó úton halad afelé, hogy meg is döntse azt.

Ugyanakkor Sebastian Vettel szerint hiába szólnak majd a számok Lewis Hamilton mellett, sosem éri majd el azokat a magasságokat, mint a hétszeres világbajnok német pilóta.

„Mindig is azt hittem, hogy Michael rekordjai megdönthetetlenek, de most már biztosak lehetünk benne, hogy Hamilton túlszárnyalja majd azokat. Persze ez mit sem változtat azon a tényen, hogy az én hősöm mindig is Michael marad” – idézi Vettelt a Motorsport oldala.



„Úgy gondolom, hogy benne volt valami különleges, amit sem azelőtt, sem azóta nem láttam egyetlen Formula-1-es versenyzőben sem” – fejtette ki álláspontját Vettel azzal kapcsolatban, hogy szerinte ki minden idők legjobbja az F1-ben.

„Szerintem Michael eddig mindenkinél jobb volt. Olyan vele született tehetséggel rendelkezett, amit nehéz szavakkal leírni. Amit láttam tőle a Bajnokok Tornáján és gokartozás közben, azt még senki más részéről nem tapasztaltam. Ehhez adjuk hozzá, hogy mennyire kemény munkát végzett, és az egész abszolút kiemelkedővé válik.”

„Persze gyerekként felnéztem Michaelre, Lewist pedig most látom versenyezni, egymás ellen harcolunk, így ez egy más szituáció. Talán 10-20 évvel később másképp emlékszem majd ezekre a napokra, de amikor én magam is versenyzem, nem nagyon foglalkozom a többiekkel.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: