DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vasseurt nem nyűgözi le Raikkönen rekordja

Az Alfa Romeo csapatfőnöke szerint semmi értelme arról beszélni, hogy ki hány futamon indult, mert az még önmagában még nem jelent semmit. Szerinte ez Raikkönent sem érdekli.

Rekordot döntött Kimi Raikkönen azzal, hogy immár 323 Formula-1-es futamon állt rajthoz - ezzel kapcsolatban kérdezték meg az Alfa Romeo csapatfőnökét, Frederic Vasseurt, hogy mit gondol róla, mennyire esik ettől hanyatt. A válasz: egyáltalán semennyire.

kimi



"Engem nem nyűgöz le a futamok száma. Sokkal inkább az nyűgöz le, hogy milyen eredményeket ért el, hányszor állt dobogón, hány versenyt nyert meg. Számomra abszolút nincs értelme annak, hogy csak úgy ott van valaki a futamokon, ha nem tud egy világos célt kitűzni és azt elérni. Szerintem Kimi nagyon sikeres volt az F1-ben és bár ma nem vagyunk azok, de a céljaink most is világosak" - idézi Vasseur szavait a GPFans.

"Elégedettek vagyunk azzal, amit csinálunk. Nyilván mindig többet akarunk, jobb eredményeket akarunk elérni, de ez msot más megközelítés, mint amikor Kimi a Ferrarinál, vagy a McLarennél volt. Viszont a legfontosabb az, hogy élvezze. Hogy Kimi mit gondol erről a mérföldkőről? Nem hiszem, hogy törődik vele, őszintén szólva engem sem érdekel..." - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: