DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Már a Honda visszatérését várja Ross Brawn

Csak egy év múlva száll ki a Formula-1-ből a japán motorgyártó, a sportszakmai főnök azonban már azt latolgatja, a 2026-os új szabályok mellett ismét beszállhatnak – a formulán dolgozó munkacsoportba is várja őket.

A Formula-1 sportfőnöke, Ross Brawn minden nagydíj után összegzést ír Formula1.com-on vezetett rovatába, érintve a legfontosabb aktualitásokat. A Honda 2021-es távozása is köztük volt az Eifel Nagydíjat követő cikkében.

„Sajnálatos, hogy a Honda 2021 végén távozik a Formula-1-ből. Versenyzésben töltött karrierem során ez már a negyedik alkalom, hogy távoztak. Ezt követően mindig visszatértek” – mondta Brawn, aki az ezelőtti, 2008-as távozás idején éppen a teljes istállót működtető Honda csapatfőnöke volt. A márka sosem töltött túl hosszú időszakot az F1-en kívül, és ebben bízik Brawn most is.



„Optimista vagyok, hogy mikor a helyzetük változik, az F1 pedig fejlődik, újra el tudjuk kötelezni őket, mivel a Honda mindig fontos és szívesen látott tagja volt az F1-es közösségnek. Így volt ez mindig a múltban és remélhetőleg a jövőben is így lesz. Pillanatnyilag minden autóipari cég óriási kihívásokkal néz szembe. Nekünk, az F1-nek is válaszolnunk kell erre, tenni arról, hogy az F1 szembenéz ezekkel a kihívásokkal, releváns marad és még relevánsabbá válik olyan tekintetben, hogy az autóipari partnerek F1-es kihívásaikkal támogatni tudják az F1-en kívüli céljaikat is.”

Brawn úgy gondolja, az erőforrásra vonatkozó következő szabálycsomag – amelyet 2026-ban léptetnek életbe, de a szakember szavai alapján az sem kizárható, hogy előbbre hozzák – visszacsalogathatja a Hondát a kategóriába.

„Remélem, hogy az új motorformula, amelyet 2026-nál nem később vezetünk be, arra fogja bátorítani őket, hogy újra visszatérjenek. Szintén biztatjuk őket, hogy csatlakozzanak az FIA új munkacsoportjaihoz, amelyek javaslatot tesznek arra, milyen jellegű erőforrást alkalmazzunk a jövőben. Nagyszerű partnerek voltak az F1-ben, és várom, hogy a jövőben újra dolgozzunk velük” – fogalmazott Brawn.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: