DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hakkinen Hamiltonról: Ehhez nem elég az autó

A kétszeres világbajnok szerint az rendben van, hogy Lewis Hamiltoné a legjobb autó, de ilyen statisztikákhoz ez még önmagában kevés - senki ne vegye készpénznek a címvédő teljesítményét.

A hétvége folyamán Lewis Hamilton beállította Michael Schumacher 91 futamgyőzelmes rekordját, erről pedig többen is megszólaltak már - volt, aki szerint Hamilton akkor sem érhet fel Schumacherhez, de Mika Hakkinen inkább máshonnan közelítette meg a kérdést. A kétszeres világbajnok finn szerint egyszerűen csak értékeljük azt, amit Hamilton csinál.

"A futamok és egy világbajnokság megnyerése sok dolgot követel meg, nagyszerű autót, erős csapattársat és egy tökéletes csapatot, amely támogat. Lewisnak mindez megvan a Mercedesnél, de emellett teljesíteni is kell: nem számít, hogy mennyire jó az autó, a pilótának is bele kell tennie a magáét, jól kell vezetnie, jól működtetnie a rendszert, megcsinálni a stratégiát" - magyarázta Hakkinen az Unibeten írt szokásos értékelésében.

haki



"Nem könnyű megcsinálni azt, amire Lewis képes: győzni és ezt folyamatosan megismételni 21 éves kora óta, pedig most már 35 esztendős. Én tudom, hogy mennyi energiába került világbajnoknak lenni kétszer és amikor abbahagytam, tudtam, hogy ez a megfelelő idő hozzá - én 33 éves voltam, szóval senki ne gondolja, hogy ehhez elég annyi, hogy egyszerűen övé a legjobb autó. Ehhez kell a képesség, a fizikai állóképesség, a koncentráció, Lewis pedig nyilvánvalóan meg tudja ezt csinálni" - mondta.

"Ami a rekordot illeti: most már mind azt várjuk, hogy nagyon hamar meg is dönti azt és el sem tudjuk képzelni, hogy mi lesz az új csúcs, amikor Lewis visszavonul. Michael persze még mindig tart rekordokat és a helye a történelemben biztosított, de Lewis is ott van vele a csúcson."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: