DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Brawn: Nem hiszem, hogy Lewis itt megáll

Az F1 motorsport-igazgatója sem ment el szó nélkül Hamilton hétvégi rekordbeállítása mellett: a szakember elmondta, mi a különbség a brit és az eddigi csúcstartó Schumacher között.

Lewis Hamilton a hétvégi Formula-1-es Eifel Nagydíjon a 91. futamgyőzelmét aratta, amellyel utolérte Michael Schumacher vonatkozó csúcsát. A történelmi pillanatról természetesen az F1 sportigazgatójaként tevékenykedő, korábban pedig egyébként a német klasszissal hosszú éveken át és rövid ideig a brittel is együtt dolgozó Ross Brawn is szót ejtett szokásos verseny utáni rovatában a Formula1.com hasábjain:

hamilton-mercedes-eifelgp-futam-1



„Lewis példaszerű és stílusos versenyt futott, amellyel beállította Michael Schumacher futamgyőzelmeinek számát. Ez egy figyelemre méltó teljesítmény” – írta Brawn. „Michael mindig azt mondta, hogy azért vannak a rekordok, hogy megdöntsék őket, de elismerem, hogy nem számítottam rá, hogy ezt ilyen hamar megdöntik.”

„És nem tudom elképzelni azt sem, hogy Lewis itt megállna. Ahogy teljesít, olyan magasságokba fogja emelni a szintet, ami egészen döbbenetes. A mostani futama igen hatékony volt, már-már tervszerű, de persze tudom, hogy a bokszutcai falról vagy a pilótafülkéből nézve távolról sem tűnhetett annak.”

„Michael egy olyan versenyző volt, aki több szempontból is igen drámai tudott lenni a pályán, viszont nagyon csendes személyisége volt azon kívül. Lewis majdhogynem az ellentétje: csendes, de halálos teljesítményre képes a pályán, viszont a feltűnősége a pályán kívül jön elő. Nem is lehetett volna két ennél eltérőbb személyiség. Mindketten lenyűgöző teljesítményt értek el.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: