DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„Ennél több kell egy második számútól”

Nem volt a helyzet magaslatán Alex Albon a Nürburgringen: Paul di Resta siralmasnak nevezte a thaiföldi napját, Nico Rosberg szerint nagyon rosszul vezetett. Nem hiszi, hogy meg tudja tartani a Red Bull ülését.

Pedig az Eifel Nagydíj ígéretesen kezdődött Alexander Albon számára, aki a rajtrács ötödik pozíciójába kvalifikált. A Red Bull-os viszont rövidesen elfékezte abroncsait, így előre kellett hozni első kerékcseréjét. Miközben felzárkózni próbált, lekaszálta Danyiil Kvjat első szárnyát – ahogy az orosz fogalmazott, amatőr megmozdulással, amiért öt másodperces büntetés járt – és a testvércsapat Alpha Tauri másik autójával, Pierre Gaslyval is majdnem összeakadt.



Hogy milyen eredmény lett volna Albon napjában, nem derült ki, ugyanis törmelék miatt meghibásodott az RB16 hűtése, így ki kellett állnia. Optimista csapatfőnöke, Christian Horner szerint Ricciardóval és Perezzel harcolhatott volna, akik harmadik-negyedik helyen végeztek. A szakértőként dolgozó ex-F1-esek viszont nincsenek meggyőzve:

„Ez egy siralmas nap volt számára. A Red Bullnak ennél többre van szüksége Albontól” – mondta Paul di Resta a Sky Sports elemzésében. „Ennél több kell egy második számú versenyzőtől a konstruktőri bajnokság miatt. A Mercedes pár versenyen belül megnyerheti a címet, eközben viszont Max 10 ponton belül van Bottashoz képest az egyéni versenyben. Ebből látszik, mi érhető el ezzel a csomaggal.”

Társa, Nico Rosberg nála is kritikusabb volt: „Egy kicsit továbbmennék. Szerintem nagyon-nagyon rosszul vezetett ezen a hétvégén. Lassú volt és rengeteget hibázott. Éppen az ellenkezőjét csinálta, amire szüksége lenne: jó eredményeket kellene gyűjtenie, hogy megtartsa az ülését. Ma nem úgy tűnt, hogy képes lesz rá. Kár, mert szerethető ember, és tudjuk, hogy jól tud vezetni” – mondta a 2016-os világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: