DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Wolff nem akarja meghallani a Hamiltont kritizálókat

A hatszoros világbajnok eredményei miatt panaszkodó versenyzők elgondolkodhatnak azon, ők miért nem jutottak el a Mercedeshez – mondta Toto Wolff a rekordbeállítás napján. Megjósolta, hogy egyszer Hamilton csúcsait is túlszárnyalja valaki.

Pályafutása 91 futamgyőzelméből Lewis Hamilton 70-et szerzett a Mercedesnél, ahol 2013 óta versenyez: ez az alapja azoknak a kritikáknak, amely szerint a brit csak az autónak köszönhetően érte utol Michael Schumacher pár éve még megdönthetetlennek gondolt rekordját.

„Véleményem szerint ez nem korrekt. Versenyeket és bajnokságokat nyerni ebben a sportban csapatmunka” – reagált erre az elméletre a Racefans.net-nek Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke az Eifel Nagydíjon. „Olyan helyzetbe kell kerülni, hogy kiérdemeld a legjobb autót. Sok a tehetség, aki rossz döntéseket hozott, nem átgondolt döntéseket. Ő volt az, aki 2013-ban csatlakozott hozzánk, ezért ül most is ő az autóban.”



„Nem sikerült volna megdöntenünk a rekordokat sem nekünk, sem neki a megfelelő autó nélkül és pont. Nem akarom meghallani ezeket a hangokat, hogy ’Mercedest vezet, ezért nyer ilyen sok futamot’. Azoknak a versenyzőknek, akik ilyet mondanak, el kellene gondolkodniuk, hogy ők miért nem jutottak el egy Mercedesig.”

„Hihetetlen, hogy Lewis 91 győzelemnél tart. Számomra Michael mindenki más felett áll, egy ikon. Szinte szürreális, hogy beállította azt a rekordot, mi pedig a Ferrari rekordját értük utol tavaly. De a rekordok azért vannak, hogy megdöntsék őket, ezt mondta Michael is. Lewis még mindig nincs az útja végén. Talán valaki, aki most bölcsődében vagy iskolában van, egy napon majd Lewis rekordját dönti meg. És ez a dolgok rendje” – jövendölte meg Wolff, hogy Hamilton F1-es csúcsai sem az örökkévalóságnak szólnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: