DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Villeneuve: Strollnak nincs elég akarata

A kanadai F1-es világbajnok belekötött a rosszullét miatt nem versenyző Lance Strollba. Szerinte honfitársának nincs elég akaratereje a sikerhez, de végül az is felmerült benne, hogy talán nagyon beteg.

Jacques Villeneuve-ből nem fog együttérzést kiváltani Lance Stroll hétvégi megbetegedése, ez egészen biztos. A Racing Point fiatal pilótája a szombati időmérő előtt fél órával közölte csapatával, hogy rosszullét miatt képtelen lesz autóba ülni. Nem a Codiv-19 klasszikus tüneteit produkálta, valamilyen gyomorproblémája lehet, ami miatt a WC mellől sem tudott elszabadulni, de 1997 F1-es világbajnokának ez nem elég erős magyarázat arra, hogy egy pilóta visszavonulót fújjon.

jacques-villeneuve-20181



„Még ha gyomorfájásom is van, vagy nem ettem egy hete, akkor is autóba ülök. Ha valaki eléggé éhezik az F1-es sikerre, akkor soha nem adja fel, mindig versenyezni fog. Szóval Lance-nek nagyon rosszul kell lennie, különben nincs elég akaratereje a sikerhez” – fogalmazta meg nem éppen bátorító véleményét az olasz Sky Sports előtt.

Nem ez az első eset, hogy 1997 F1-es világbajnoka honfitársát ekézte. 2017-ben azt mondta az akkor debütáló ifjú pilótáról, hogy „az újoncok között ez volt a legrosszabb teljesítmény a Formula-1-ben”, egy évvel később pedig arra biztatta a Williams tesztpilótájaként szolgáló Robert Kubicát, hogy szabotálja Strollt.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: