DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

AFM október: Kifaggattuk Pierre Gaslyt

Megjelent Magyarország motorsportmagazinja, középpontban az elmúlt hetek legnagyobb eseményeivel, Pierre Gasly monzai győzelmének hátterével és a Williams család búcsújával.

Az Olasz Nagydíj megnyerésével Pierre Gasly az utóbbi évek egyik legnagyobb F1-es meglepetését okozta. Csupán négy nappal a varázslatos győzelem után az AFM egy zártkörű beszélgetés során kérdezte az Alpha Tauri pilótáját a múltról, a jelenről és a jövőbeli lehetőségekről. A francia tavaly ősszel karrierjének legnehezebb időszakát élte a Red Bullon belüli lefokozással, valamint barátja, Anthoine Hubert elvesztésével, most pedig elmesélte, hogyan tudott mindezekből felállni és valószerűtlen körülmények között meglepni a világot.

Gazdát cserél a Formula–1 utolsó családi kézben levő csapata: Frank Williams, aki legnagyobb sikereit egy súlyos baleset után lebénulva érte el, befektetőknek adja át az autósport-birodalmat, melyet felépített. A Williams név és a nagy múltú istálló tovább él, de történetében egy hosszú-hosszú szakasz lezárul. Nehéz indulás, gyors sikerek, domináns évek, egy súlyos közúti baleset, az egész világot megrengető imolai tragédia, fellángolások, zuhanás, hét különböző bajnokversenyző és kilenc konstruktőri cím. Az Autósport és Formula Magazin végigrepül a Williams gazdag és érzelemdús történetének kulcsmomentumain, így tisztelegve Frank Williams hagyatéka előtt.

További témák a lapból:

- Franciaország hullámvasútja az F1 történetében

- Miért érdemes követni az F1-es közösségi médiát?

- Exkluzív interjú Takuma Satóval, az Indy 500 győztesével

- Le Mans-i 24 órás: Valami véget ért

- A WRC útja 600 világbajnoki futamon át

- MotoGP: A Marquez nélküli Honda mélyrepülése

- Eger Rali: Vincze visszavágott a csonka ORB-szezonban

- Kakucsi kavarodás: hullottak az esélyesek ralikrosszban

- Bajnokságpótló: amatőr verseny az autókrossz-ob helyett

- A leggyorsabb rendszámos hibrid: Delage D12

- Visszafogottság és sportzakó: VW Passat Variant TDI

- Egy lány – egy autó: Fanni a szervizben

A legfrissebb AFM a MotoGP, a rali-vb és a többi népszerű hazai és nemzetközi autósportszéria híreivel és háttéranyagaival megvásárolható az újságosoknál vagy előfizethető a formula.hu weboldalán.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: