DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Russell nem ismer rá a balhézó gokartosra

Az Eifel Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján derült ki, hogy a Williams F1-es pilótája évekig versenyzett a gokart-világbajnokságon verekedő Luca Corberi ellen, akinek ezt az oldalát nem ismerte.

Az utóbbi napok egyik legfelkapottabb sztorija volt a gokart-világbajnokságon kitört verekedés, amit Luca Corberi egy ütközés után kezdeményezett. A 23 éves pilóta először a gokartja egyik darabjával próbálta meg eltalálni a vele koccanó, még versenyben lévő Paolo Ippolitót, ezt követően pedig fizikailag bántalmazta őt. Az FIA vizsgálatot indított Corberi ellen, aki még aznap közölte: tettei elfogadhatatlanok, ezért soha többé nem fog versenyezni.

 russell-portre-20201



Mint kiderült, a Williamset erősítő George Russell több szezonon keresztül egy mezőnyben ment Corberi ellen, akit egyáltalán nem ilyennek ismert meg. „A gokartos időszakomban jó három-négy évet versenyeztem ellene. Ezt az oldalát nem ismertem. Mindig is korrekt, jó versenyző volt, és mindig a mezőny elejét képviselte” – árulta el a pilóta.

„Nem tudom, a tettei előtt mi történt. Azzal tisztában vagyok, hogy a pálya egy része elképesztően gyors, és amilyen mélyen a gokart belefúródott a gumifalba, ott valami komoly és veszélyes dolog történhetett. De ahogy mondtam, a tettei elfogadhatatlanok. Egyrészt a pálya szélén állva jelentős veszélynek tette ki magát, és a viselkedésével mások testi épségét is kockáztatta. Az ezt követő tettei az élet semmilyen területén nem elfogadhatóak. Az autóversenyzés szenvedélyes sport, de így senki sem viselkedhet. Bízom benne, hogy az FIA a megfelelő büntetés mellett dönt” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: