DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Soha többé nem versenyez a társára támadó gokartos

Nyilvánosan bocsánatot kért a gokart-világbajnokság hétvégi botrányának főszereplője, aki önkéntesen végérvényesen felhagy a motorsporttal. Tisztában van vele: nem érdemel engedékenységet.

Az év talán legnagyobb autósportbotránya zajlott Lonatóban, a gokart-világbajnokság versenyén. A KZ Final kategóriában szereplő Luca Corberi, miután ütközött Paolo Ippolitóval, a pálya széléről gokartja leszakadt lökhárítóját hajította az ellenfélnek. Az ámokfutás itt nem ért véget, a leintést követően Corberi megtámadta Ippolitót. A verekedésbe apja is beszállt, aki ráadásul a lonatói pálya tulajdonosa.

Az eset nagy port kavart, egy Formula-1-es világbajnok, Jenson Button életre szóló eltiltást követelt a versenyzőnek és apjának. Felipe Massa, az FIA gokartbizottságának elnöke ígéretet tett rá, hogy az érintettekre következmények várnak. Corberi nem várta meg a hivatalos vizsgálat eredményét, már most bejelentette, hogy végleg felhagy a versenyzéssel.

„Szeretnék bocsánatot kérni a motorsport közösségétől azért, amit tettem. Nincsenek kifogások, amelyekkel megmagyarázhatnék egy ilyen szégyenletes tettet. Sosem csináltam ilyet 15 éves karrierem során, és őszintén remélem, hogy a jövőben senki más nem fog újra” – írta a közösségi médiában a 23 éves versenyző. Elmondta, ő már a futam után kérte a stewardokat, vegyék el licenszét.

„A verseny után, amikor behívtak a sportfelügyelők, kértem őket, hogy vegyék el a licenszem, mert teljesen tisztában voltam helyrehozhatatlan hibáimmal. Ők tudatták velem, hogy nem áll hatalmukban ezt megtenni, le van írva a nemzetközi szabályokban, ezért mindenkit kérek, ne őket hibáztassák, csak a munkájukat végezték, ahogy tudták. Ebből az okból kifolyólag úgy döntöttem, életem hátralevő részében nem fogok többé motorsportversenyen részt venni. Ez nem önkéntes büntetés, egyszerűen ez a helyes, amit tehetek.”

Hozzátette, az autó-motorsportban évtizedek óta érdekelt Corberi család hírnevén is szégyenfolt esett: „Családom 1985 óta gokartozik, láthattuk a legjobb és legrosszabb pillanatait.  Erre az epizódra sportunk egyik legrosszabbjaként fogunk emlékezni, amit sosem fogok elfelejteni. Nem kérek engedékenységet, mert nem érdemlem meg. Teljes mértékben el fogom fogadni a szükséges büntetéseket. Azért írok ma, hogy bocsánatot kérjek, akkor is, ha nem elég, mert a most történt rossz dolgok, életem legrosszabb tettei ellenére egy srác, aki szereti ezt a sportot, élete legrosszabb napját követően a versenyzésben szerzett jó emlékeket fogja megőrizni. Köszönöm” – zárult a nyilvános bocsánatkérés.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: