DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Raikkönen tagadja, hogy eldőlt volna a jövője

Bár egyes források már tudni vélték az Alfa Romeo jövő évi párosának neveit, a finn világbajnok az Eifel Nagydíj sajtótájékoztatóján leszögezte: még semmit nem írt alá a csapattal.

Ha az élet 2+1 legbiztosabb dolgát keresnénk, akkor az adók és a halál mellé Kimi Raikkönen jövőjének megkérdőjelezését sorolhatnánk fel extrának. A finn visszavonulását hosszú ideje minden évben felemlegeti az F1 közönsége, de a korosodó 2007-es világbajnok csak nem akarja maga mögött hagyni a száguldó cirkuszt. Bár a 2018-ban két évre megköttetett szerződése idén lejár az Alfa Romeóval, ennek ellenére továbbra is opció nála a folytatás. Azt viszont cáfolta, hogy erről már most papírokkal rendelkezik.

kimi-2020-portre2



„Ha valaki elhiszi, hát legyen igaza, de sosem volt ilyen [bővítési] opció a szerződésemben, aminek önmagában cáfolnia kell ezt az állítást. Annyi mindennel találkoztam a hírekben az évek során, és a 90 százalékuk messze volt az igazságtól, ezért manapság már nem is olvasok. Nem, még nem írtam alá semmit” – szögezte le a finn, aki egyébként továbbra is lelkesen ül versenyautóba.

„Élvezem a versenyzést, de nyilván jobban szórakozunk, amikor jobb a teljesítményünk. Nem az a célunk, hogy itt tartsunk. Hamar kiderült, hogy nem ott tartunk, ahol szeretnénk. Ennek különböző okai vannak. De a versenyzést továbbra is élvezem, jó csaták szoktak kialakulni. Mást is csinálhatnék, szóval nem lennék itt, ha nem élvezném” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: