DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 20. csütörtök
F1

Bottas: A szerencsén múlhat, hogy ki lesz koronás

Valtteri Bottas és Lewis Hamilton elismerik, aggasztja őket a Mercedes egy csapattagjának pozitív koronavírus-tesztje, de bíznak benne, hogy a gárda képes volt megfékezni a házon belüli terjedést.

Egy nappal a nürburgringi pályaaktivitás megkezdése előtt vált nyilvánossá, hogy a Mercedes nagydíjakra utazó csoportjában is felütötte fejét a koronavírus – a meg nem nevezett személyt az FIA protokollja szerint elkülönítették és nem vesz részt az Eifel Nagydíj hétvégéjén. A formula.hu részvételével zajló online csütörtöki sajtótájékoztatón a címvédő csapat pilótái is beszéltek az esettel kapcsolatos aggodalmaikról.

00120024_072



„Természetesen szomorú ezt hallani” – mondta Hamilton, aki az F1-es győzelmi rekord beállítására készül ezen a vasárnapon. „Most volt egy szabad hétvégénk, a srácok pedig rengeteg áldozatot hoznak azért, hogy biztonságban maradjanak és itt lehessenek a versenyeken. Tehát mindenképp aggasztó, ami történt. Azt nem tudom megmondani, hogyan befolyásolja ez a hétvégénket, de rengeteg nagyszerű ember dolgozik a csapatunkban. Mindenesetre azon leszünk, hogy büszkévé tegyük őt, de a megszokottól eltérő módon kell végeznünk a munkánkat, hogy fennakadás nélkül teljesítsük a hétvégét.”

Az F1-es nagydíjakon dolgozó teljes személyzeten hetente többezer koronavírus-tesztet végez el a sport, az óvintézkedéseknek köszönhetően pedig minimális számban találnak csak pozitív eseteket, ráadásul általában ők sem az állandó utazókonvoj tagjai, hanem helyi kisegítők. A Mercedes a harmadik csapat, amelynél pozitív esetet mutattak ki a járvány kezdete óta: még a törölt melbourne-i hétvégén a McLarennél, majd a silverstone-i fordulók előtt Sergio Perez személyében a Racing Pointnál volt egy eset.

„Versenyzőként az utolsó dolog, amit szeretnénk, hogy elkapjuk a vírust” – ismerte el Bottas. „Ez mindenképpen legalább egy, de talán több verseny kihagyását jelentené. Már láttunk is erre egy példát, így tényleg annyira óvatosak vagyunk, amennyire csak lehet, követjük az előírásokat és a buborékban maradunk. Aztán persze lehet, hogy az egész a szerencsén fog múlni, mert elég magas a fertőzékenysége. De mindent megteszünk annak érdekében, hogy ne kapjuk el. Balszerencsés, hogy egy csapattagunk megfertőződött, de bízom a csapat helyzetkezelésében – azon leszünk, hogy az egész megálljon ennél az egy esetnél.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: