DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Áldás vagy átok Albonnak Verstappen?

Hátránya és előnye is van annak, hogy a mezőny egyik leggyorsabbja Alex Albon társa a Red Bullnál. Az F1 szintjén senki nem tesz szívességet másnak, de Verstappen nem is titkolózik.

Egyetlen csapatban sincs akkora különbség a két versenyző között, mint a Red Bullnál: Alex Albon több mint egy éve próbálja felvenni Max Verstappen tempóját, sikertelenül. Egy interjú során megkérdezték tőle: áldás vagy átok a holland csapattársának lenni?

„Mind a kettő, hiszen nyilván az egyik, ha nem a leggyorsabb srác a pályán. A határon van minden egyes pillanatban, az első edzéstől a versenyig. Ezért mindig nehéz ellene megmérkőzni. Ugyanakkor én úgy látom, hogy ennélfogva a lehető legjobb adatok állnak a rendelkezésemre. Tapasztalt vagyok abban a tekintetben, hogy már egy éve a csapatnál versenyzek, de összességében még mindig a tanulási fázisban tartok, a tempót veszem fel. Megnézhetem, hol gyors Max és hogyan rakja össze a köridőt. Egy versenyző számára ez nagyon hasznos a saját fejlődés érdekében” – mondta a Motorsport.com-nak Albon.



A két versenyző ismerten jó kapcsolatban áll egymással. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy Verstappen segíti Albont és tanácsokat ad neki, de nem is titkol semmit a thaiföldi elől.

„A motorsportnak ezen a szintjén mindenki megtartja magának, amit tud, senki nem tesz szívességet a másiknak. Viszont ő nem is rejteget semmit, nincsenek politikai fogásai, a legkevésbé sem. Nagyon nyíltan beszél. A visszajelzéseink az autóról hasonlóak, ami szintén fontos. Mint egy nyitott könyv, a mérnöki megbeszélések során is nyíltan beszélünk arról, mire van szükségünk az autóban. Általában ugyanazt az irányt valljuk. Ebben a tekintetben egy jó dolog, hogy ő a csapattársam” – válaszolta meg a kérdést Albon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: