DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel: Mick nagyon érett a korához képest

Szép szavakkal illette gyerekkori hőse, Michael Schumacher fiát a négyszeres világbajnok annak F1-es edzésen történő bemutatkozása előtt – amelyet az időjárás még azért keresztülhúzhat.

Nagy nap vár rövidesen Mick Schumacherre: a hétvégi Eifel Nagydíj első pénteki szabadedzésén először vezethet versenyhétvégén Formula-1-es autót, miután az Alfa Romeo – amelyhez a pletykák szerint 2021-ben szerződhet – lehetőséget ad számára. Ennek apropóján honfitársa, Sebastian Vettel beszélt az F1 Beyond the Grid podcastjában arról, milyen érzés volt néhány hete gyerekkori hőse, Michael Schumacher fiát látni a 2004-es Ferrarival Mugellóban körözni:

mick-schumacher-dppi



„Kissé szürreális volt azon a hétvégén az apja autójában látni őt. Nagyon kedvelem őt, egy igen kedves fiatal srác. Tudva, hogy ki volt az apja és mit jelentett ő számomra, nagyon különleges érzés volt. Nyilvánvaló, hogy nagyon nehéz számára most a helyzet, de rendkívül éretten birkózik meg vele, amire nem feltétlenül számítanánk egy épp csak huszonéves embertől” – dicsérte az F2-es éllovast Vettel.

Mick Schumacher természetesen készül a nürburgringi bevetésre, amelyet reményei szerint nem mos el az előrejelzett eső – erről és a várakozásairól a német RTL-nek beszélt a fiatal pilóta:

„Pillanatnyilag úgy tűnik, esős időnk lesz. Úgy érzem, akárhányszor egy új autót teszteltem, esett az eső. Mindig! Meglátjuk először, hogy tudok-e majd vezetni, mert sajnos az F1-es csapatok igen korlátozott számú gumit kapnak. Reméljük, nem lesz túl vizes a pálya, hogy legalább kicsit tudjak vezetni, különben inkább várakozás lesz, de remélhetőleg meg tudok tenni néhány kört. Ez az első szabadedzés lesz az első alkalom, hogy az összes csapatfőnök, ügyvezető és istálló előtt fogok szerepelni. Igyekszem a legjobbamat nyújtani, csak magamra koncentrálni. Próbálok a csapat számára is a lehető legtöbb adatot szolgáltatni a versenyhétvégére nézve.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: