DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Jos Verstappen: Itt az ideje, hogy a Red Bull vb-autót építsen

Max Verstappen édesapja szerint az energiaitalosoknak nem kell tartaniuk, hogy elveszítik a fiát, ha 2021-ben versenyképes autót adnak alá. A fiatal holland is sajnálja a Honda F1-es távozását.

Múlt pénteken a Honda azzal sokkolta a világot, hogy bejelentette: a 2021-es szezon végén távozik a Formula-1-ből. Emiatt pillanatnyilag nincs motorpartnere 2022-től kezdődően a Red Bullnak és az Alpha Taurinak, így egyből megindultak a találgatások arról, hogy a nehéz helyzet miatt Max Verstappent is elveszíthetik az energiaitalosok.

verstappen-redbull-2020



Christian Horner csapatvezető cáfolta, hogy a holland szerződésében lenne az erőforrásra vonatkozó kitétel, ugyanakkor Max apja, az exversenyző Jos Verstappen finom utalást tett arra, hogy ha jövőre sem harcolhat a fia a vb-címért (ahogy eddig egyszer sem volt erre reális esélye, beleértve a most futó évadot is), még elképzelhető a szakítás a többéves kontraktus ellenére is:

„Türelmesen várunk, hogy meglássuk, mi történik” – mondta el Jos a De Telegraafnak. „Nincs túl sok mondanivalónk a külvilág számára. Itt az ideje, hogy a Red Bull világbajnokságot nyerő autót építsen. Ha Maxnek versenyképes autója lesz jövőre, nem kell tartaniuk semmitől. Ez a célunk: hogy világbajnokok legyünk.”

Maga Max Verstappen is sajnálja, hogy a Honda kiszáll az F1-ből, elmondása szerint azonban mindez nincs hatással a rövid távú terveikre:

„Természetesen sajnálatos, hogy a Honda távozik a Formula-1-ből, különösen azért, mert remek a kapcsolatunk, és látjuk a projektben résztvevő emberek elhivatottságát, ami mindig is roppant fontos volt számomra. Olyan szempontból semmi sem változott, hogy most mire koncentrálunk. Még hátravan a mostani évad fele és a következő szezon együtt, és továbbra is igyekszünk minden futamon a dobogóra állni, hogy biztosan a lehető legjobb eredményt érjük el mindig.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: