DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Mazepin (és a pénze) jön a Red Bullhoz?

Komoly bevásárlást rendezhet az orosz milliárdos, aki befizetheti fiát a Red Bull második számú csapatába az F1-ben - Danyiil Kvjat nem nagyon tud már jól kijönni ezekből az ügyekből.

A Motorsport.com információi szerint váratlan döntést hozhat meg a Red Bull a pilótáival kapcsolatban, ugyanis a portál úgy tudja, hogy Nikita Mazepin érkezhet meg a "céghez" az Alpha Tauri egyik versenyzőjeként. A jövő évvel kapcsolatban az egyik fő kérdés az, hogy vajon marad-e Alexander Albon Max Verstappen csapattársa, ha pedig nem, akkor ki érkezik - úgy fest, hogy belülről senkit nem léptetnek elő, viszont sajtóértesülések szerint szóba jöhet még Sergio Perez.

Pierre Gasly helye nyilván biztos, az Alpha Tauri vezérének gondolják őt jelenleg, viszont Danyiil Kvjat sorsa bizonytalan - volt róla szó, hogy a Honda-támogatott Yuki Tsunoda érkezne a helyzére, ha Perez jön a Red Bullhoz, akkor Albon lökheti ki az ülésből az oroszt, most pedig egy új név is a kalapba került. Egy biztos: Kvjat nem nagyon tud már jól kijönni ezekből...

mark



A Motorsport szerint ugyanis dr. Helmut Marko az Orosz Nagydíj hétvégéjén hosszasan beszélgetett Dmitrij Mazepinnel, Nikita Mazepin édesapjával - a portál szerint itt Mazepin F1-be lépéséről volt szó, ugyanis az apuka mindenképpen szeretné bejuttatni fiát a csúcskategóriába. Az ifjabbik Mazepin egyelőre az F2-ben vezet és már olyan pletykák is felröppentek, hogy édesapja Stroll-szerűen vesz inkább egy csapatot (a Haast), hogy helyet vásároljon neki.

Érdekesség egyébként, hogy korábban ő volt versenyben Stroll-lal a Force Indiáért, de akkor Strollék győztek - most viszont hajlandó lenne komolyabb pénzt áldozni azért, hogy fia bekerüljön az Alpha Tauriba. Ezt az összeget a csapat nyilván tudná hova tenni, főleg most, amikor a Honda kiszállásával egyébként is gyűlnek a fejük felett a felhők - ez hozhatja közös nevezőre a feleket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: