DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso: Egy harmadik vb-címért jöttem

Fernando Alonso jövőre a Renault-val visszatér a Formula-1-be, és bár azért érkezik, hogy újabb világbajnoki címet szerezzen, tisztában van a lehetőségeivel. Az első évében esélytelennek tartja magát.

2018-ban bejelentette visszavonulását Fernando Alonso, majd olyan versenyeken vett részt több alkalommal is, mint a Le Mans-i 24 órás, az Indy 500 vagy a Dakar Rali. Ezt követően Alonso úgy érezte, vissza kell jönnie a Formula-1-be, mivel befejezetlen ügye van.

Idén jött is a bejelentés, még a szezon kezdete előtt, hogy a Renault-nál váltja a McLarenhez távozó Daniel Ricciardót 2021.ben, Alonso pedig kijelentette, azért tér vissza, hogy újból világbajnoki címet szerezzen.



„Azt mondhatom, hogy igen” – felelte Alonso a Marca újságírójának azon kérdésére, hogy azért tér-e vissza, hogy egy harmadik világbajnoki címet szerezzen. „Ugyanakkor tisztában vagyok a korlátokkal, főleg 2021-et illetően. Jövőre nem a vb-címért fogunk harcolni. 2022 viszont már izgalmasabb lesz, mivel több csapat is arra számít, hogy az élmezőnyben fog harcolni.”

„Egyszerűen csak azért térek vissza, mert imádok versenyezni. Egy érdekes csapathoz érkezem jövőre, számomra pedig ők olyanok, mint egy család. Amikor elkezdjük a közös munkát, mind szörnyekké, gépekké változunk, akik mindent meg akarnak nyerni, de egy kicsit tartok az előttünk álló korlátoktól és lehetőségektől.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: