DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Erős kilencest ad magának Alonso

Elismeri, hogy bizonyos körülmények között vannak nála jobbak, de összességében úgy véli, közel áll a maximumhoz. Fernando Alonso emlékeztetett, hány F1-es szabályrendszerben és más kategóriában bizonyított már.

A 2021-ben Formula-1-be Renault (Alpine) csapattal visszatérő Fernando Alonsót a korszak egyik legjobbjának tartják: ő maga is tisztában van ezzel, mikor saját képességeit kell értékelnie.

„Egyet kell értenem. Meglehetősen teljes versenyzőnek tartom magam, talán kilencesnek minden területen. Talán van nálam gyorsabb pilóta esős körülmények között, szombati napon vagy rajtnál. De úgy vélem, számos esetben és kategóriában közel vagyok a maximumhoz. Egy bajnoki harcban ez jó tulajdonságnak számít. Minden egyes kategóriában így működik: ha van egy élsportolód, a végén nyerni fogsz” – idézi az F1i.com Alonsót. A kétszeres világbajnok egy sajtótájékoztatón a Fernando című Amazon Prime dokumentumsorozatot – és saját magát – népszerűsítette.



A spanyol úgy véli, szerteágazó tapasztalata – a Formula-1-ben számos szabályrendszerben, és más kategóriákban, mint az LMP1, IndyCar és Dakar – kvalitásainak záloga.

„A pályafutáson során V10-es vagy V8-as motorokkal, Michelinnel vagy Pirellivel is a legjobb pozíciókban voltunk. A nedves körülmények mindig kedveztek nekem, mostanában pedig más kategóriákban is jól mentem, a Dakar Ralin a legjobb öt között voltam, ami pozitív meglepetésként ért engem. Szintén meglepett, amikor bepattantam egy autóba és vezettem az Indy 500-at. Ilyenkor az ember felfedezi, hogy olyan versenyző, aki bármilyen autóhoz, körülményhez, kategóriához alkalmazkodni tud, és a saját hasznára fordítja ezt a képességet.”

„Tisztában vagyunk a saját korlátainkkal: megpróbáljuk elrejteni őket, hogy ne adjunk támadási felületet az ellenfeleknek. A kvalitásokat viszont megpróbáljuk kidomborítani. Nekem is ez a szándékom, jobban nyomatékosítani őket, mint mások” – mondta Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: