DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso máris felvette a fordulatszámot a Renault-val

A nyári leigazolási hírt követően Fernando Alonso most először látogatta meg a Renault F1-es központját, ahol rögtön szimulátorba ült, és az üléspróbán is átesett. Érzelmes napot élt át.

Megkezdte a 2021-es szezonra való felkészülést Fernando Alonso. Az F1-be két év után visszatérő spanyol pilóta hétfőn meglátogatta régi-új csapata enstone-i bázisát, ahol azonnal munkába állt. Igazi nosztalgiabomba volt ez számára, hiszen két turnusban összesen hét évet versenyzett a Renault-nál: először 2002 és 2006 között, majd egy év mclarenes kitérő után 2008-tól 2009-ig. Bár az épület minden szegletét fejből ismeri, de azért néhány meglepetés is érte az első körbejárás alkalmával.

Eic_au_XgAc2mmr



„Amikor utoljára itt jártam, a szimulátor még nem létezett. Ez jó első benyomás volt. Annyi év után volt mit felfedezni a gyárban. A szimulátor új, a szélcsatornát fejlesztették, néhány dolog viszont ugyanaz – például az irodák és az edzőterem, ahová gyakran jártam. Szerintem a jövőt tekintve jó formában van a csapat” – idézte őt a Motorsport.

Alonso jövőre Esteban Ocon mellé csatlakozik, de ezt megelőzően még van néhány hónapja, hogy kiismerje magát az istállónál. Elmondta, mivel fogja tölteni ezt az időszakot. „A szezonkezdetig arra irányul a figyelmem, hogy a csapat mit vár tőlem leginkább. Eltöltök majd pár napot a gyárban szimulátorozással, a jövő évre való készüléssel, és azzal, hogy valahogy segítsem a versenyhétvégéket. Valószínűleg elutazom pár versenyre, hogy ott legyek a csapattal, és betekintést nyerjek a hétvégék menetrendjébe. Abu Dhabi valószínűleg kihagyhatatlan, és remélhetőleg Imolába is elmehetek. Az közel van a svájci otthonomhoz. A csapat rendelkezésére állok, bármire is van szüksége” – árulta el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: