DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Honda nagyon segíteni akar a Red Bullnak

Bármit is kér a Red Bull, ők próbálják azt megtenni, 2021 után is segítenek, ahogy tudnak, vagy ahogy kell, sőt, az F1-es projekt vezetője hajlandó beszélni erről a vezetőséggel is.

Múlt héten bombaként robbant, hogy a Honda 2021 végén távozik a Formula-1-től, így motorgyártó nélkül hagyva a bajnoki címre törő Red Bullt - azóta úgy tűnik, hogy az energiaitalosok ezt azért tudták már korábban és dolgoztak a megoldáson. A Honda egyébként szívesen segít nekik bármiben, amiben kell - sokak szerint akár abban is, hogy a Red Bull saját motort fejleszthessen a japánok erőforrására alapozva.

redb_1



"A Honda boldogan beszél velük, ha bárhogyan is szükségük van ránk, nemcsak az erőforrásról, de bármi másról is. Szívesen kooperálunk velük, hogy 2021 után is támogassuk az AlphaTauri, vagy a Red Bull programját. Sokat kaptunk a csapatoktól, szóval vissza akarjuk ezt adni a jövőben" - idézi a The Race Masashi Yamamoto, a Honda F1-es vezérének szavait ezzel kapcsolatban. Hozzátette: hogy pontosan milyen mélységekben segítik tovább a Red Bullt, az nem rajta múlik, ő szeretné továbbra is támogatni őket és ha a csapat azt kéri, hogy az ő technológiájukat használhassák tovább, akkor ő beszél is erről a japán főnökséggel.

"Akárhogyan is tudjuk őket segíteni, mi azt meg akarjuk tenni. A következő évben egyetlen emberrel sem fogjuk csökkenteni a projektünket, az eddigi legnagyobb energiát fogjuk mozgósítani annak érdekében, hogy nyerhessünk. A célunk az, hogy nagy negatív változások előidézése nélkül lépjünk ki a sportból" - tette hozzá Yamamoto, aki azt is elmondta, hogy ő nagyon csalódott a Honda döntése miatt, de megérti, hogy az autógyártó miért tette meg ezt a lépést.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: