DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ricciardo: Nem megbántva a Renault-t, de...

Az ausztrál F1-es pilóta nem bánta meg, hogy már a mostani Renault-fejlődés előtt aláírt a McLarenhez - a csapata nem zárta ki a munkából és ő az utolsó pillanatig bele fog adni mindent.

Ahogy Carlos Sainz, úgy Daniel Ricciardo esetében is felmerül, hogy nem bánta-e meg a korai átigazolást - az ausztrál éppen a spanyol helyére megy a McLarenhez, közben viszont az aláírás után elkezdett fejlődni a Renault és az elmúlt futamokon gyakorlatilag a harmadik erő szerepét vette fel, miközben Ricciardónak most már érik egy dobogós helyezés. Meg viszont nem bánta a döntését.

"Nyilván nem megbántva a Renault-t, ahol most is vagyok, de nem bántam meg. Hogy örülök-e a csapat fejlődésének? Abszolút. Ha ez azt jelenti, hogy jövőre a Renault lesz az ellenfél, aki hajt minket előre, akkor az szerintem mindenkinek jó. Szóval nem, nem bántam meg" - idézi Ricciardo szavait a témával kapcsolatban az Autosport.

rikesz_1



"Ugyanakkor nem vagyok boldogtalan a fejlődés miatt, hiszen az élbolyban akarok versenyezni és az F1-ben nyilván minden futam fontos. Szóval minden esélyt meg kell ragadnom ehhez és jobb előbb, mint később. Örülök neki, hogy fejlődünk, úgy érzem, hogy ebben nekem is részem van, ami szerintem fontos számomra, a pilótakénti fejlődésem szempontjából" - magyarázta tovább az ausztrál.

Hozzátette, hogy a csapat egyelőre egyáltalán nem zárta ki a fejlesztésekből, ugyanúgy szimulátorozik és benne van mindenben - mint mondta, mindenki tudja, hogy ez jövőre már nem így lesz, emaitt kicsit keserédes a helyzet, de az utolsó pillanatig mindent bele fog adni, hogy a Renault minél jobban szerepeljen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: