DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ralf Schumacher: Micknek helye van az F1-ben

Az Eifel Nagydíj több szempontból is különleges lesz, de leginkább azt övezi nagy felhajtás, hogy a Schumacher név visszatér a Formula-1-be. Mick Schumacher ugyanis pénteken vezeti majd az Alfát.

Michael Schumacher fiának nehezen indult a karrierje a Formula-2-ben, hiszen a tavalyi szezonban mindössze egyetlen sprintversenyen aratott győzelmet ért el, és a közelében sem volt a bajnoki címnek.

Idén azonban összeszedte magát, és most már nem csak a neve hozhatja majd el számára a Formula-1 egyik ülését, hanem az eredményei alapján is azt mondhatjuk, hogy megérdemelné. A legvalószínűbb forgatókönyv, hogy Schumacher Kimi Raikkönen csapattársa lesz jövőre az Alfa Romeónál.



A hétszeres világbajnok testvére, Ralf Schumacher a német Sky Sports-nak mondta el, miért gondolja úgy, hogy unokaöccse megérdemli az F1-es lehetőséget: „Mick nagyon jó úton halad a Formula-1 felé. Mindig azt mondtam, hogy fontos lenne számára a top háromban lennie, de azóta már futamokat is nyert.”

„Mindig a leggyorsabbak egyike, ráadásul vezeti a bajnoki pontversenyt is. Elképesztő fejlődésen ment keresztül mindössze egy év alatt. Bizonyosan megvan benne az, ami ahhoz kell, hogy az F1-ben vezethessen a következő években. Az elmúlt esztendőkben több osztályban is megmutatta, hogy ő a legjobbak egyike, szóval nem tudom elképzelni, hogy ne a Formula-1-ben versenyezzen jövőre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: