DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Sajtó: Verstappen kiléphet a szerződéséből

A holland sajtó szerint Max Verstappen a Hondával együtt távozhat a Red Bulltól - a szerződése ugyan tovább tart, de 2021 végén van benne egy olyan opció, amely szerint távozhat, ha akar.

A Honda távozásának váratlan bejelentése több kérdést is felvet a Red Bull jövőjével kapcsolatban, a motorgondok mellett pedig az egyik fő kérdés az, hogy mi lesz Max Verstappennel. Az utóbbi hetekben az már egyértelművé vált, hogy a holland pilóta elégedetlen a Hondával és elégedetlen a csapatával is, mert nem adnak alá megfelelő autót, ráadásul ez az autó még meg is áll - pletykaszinten az is felmerült, hogy akárhogyan is, de szeretne átigazolni a Mercedeshez.

max_2



Nos, a holland De Telegraaf szerint mindez a Honda távozásával egy időben akár be is következhet. A lap arról számolt be, hogy információ szerint Verstappen szerződésében van egy kilépési záradék, amely lehetővé teszi, hogy 2021 végén kilépjen és távozzon az istállótól annak ellenére, hogy maga a kontraktus még évekig tartana ezt követően. A De Telegraaf annyit tett hozzá, hogy "sok minden zajlik a háttérben" - azt sugallják, hogy valamilyen tárgyalás zajlik, ahol Verstappennél van az ütkőkártya.

A hollandok szerint Verstappen maradásának feltétele a versenyképes autó és a versenyképes motor - így viszont talán csak az győzheti meg, ha a Red Bull tényleg tud Mercedes-motorokat szerezni...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: