DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

2022-től jöhetne a Red Bull-Mercedes?

Ha az INEOS tényleg megveszi a Mercedes gyári csapatát, akkor az a Red Bull számára is utat nyithat az elérhető legjobb motor felé - spanyol lapértesülés szerint erre várnak Christian Hornerék.

Érdekes dolgot pendített meg a spanyol Marca arra reagálva, hogy a Honda kiszáll a Formula-1-ből, így motorgyártó nélkül marad a Red Bull 2021 után. A spanyol lap ugyanis úgy tudja, hogy Christian Hornerék első körben a nagy rivális Mercedesnél fognak érdeklődni az erőforrások iránt - számukra ez lenne a legjobb opció, ez kétségtelen, hiszen a Ferrari motorjai jelenleg versenyképtelenek, a Renault-val való kapcsolatuk pedig finoman szólva sem rózsás.

redék



Cyril Abiteboul, a Renault vezére el is mondta, hogy szerinte a Red Bullnak biztosan van terve és biztosan nem a Renault a fő opció - ugyan az is felmerült, hogy esetleg a Honda segítségével gyártsák maguknak a motorjaikat, de ennél minden bizonnyal egyszerűbb és hatékonyabb megoldás lenne, ha meg tudnák vásárolni az elérhető legjobb árut. Ennek természetesen az szabhat gátat, hogy a Mercedes nem akarja kiszolgálni a legnagyobb riválist - csakhogy nem biztos, hogy 2021 után is ugyanez marad a helyzet.

A Red Bullnak ugyanis az a forgatókönyv tetszene a legjobban, ha igaznak bizonyulnának a korábbi pletykák és az INEOS tényleg megvásárolná a jelenlegi Mercedest - ebben az esetben a gyártó kiszállna ebben a minőségében, így tisztán üzleti érdekek mellett simán szállíthat motort a Red Bullnak is. Az INEOS-megállapodás azonban egyelőre csak pletykaszinten került bele a köztudatba, a Mercedes részéről tagadják - a Red Bullnak 2021 tavaszáig kell ezt dűlőre vinnie, de az idő azért valamennyire szorít, hiszen a 2022-es autók már javában készülnek...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: