DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Renault: A Red Bullnak biztosan van terve

Cyril Abiteboul meglepődne, ha felkérést kapnának a Red Bulltól - szerinte kínos lenne újra együtt dolgozni, de biztos benne, hogy Milton Keynesben nem őket akarják.

Egyelőre nem tudni, hogy melyik úton indul el a Red Bull azok után, hogy a Honda váratlanul bejelentette a Formula-1-ből való távozását - 2021 utánra egyelőre nincs megoldásuk az energiaitalosoknak. Felmerült, hogy építsenek saját motort, hiszen a Honda ebben addig még bőven segíthet, felmerült a Mercedes, amely gyártó valószínűleg nem akarja a riválisát segíteni, felmerült a Ferrari, amelytől most valószínűleg senki nem akar motort vásárolni és természetesen ott van még a Renault is - csak éppen a franciákkal finoman szólva sem jó viszonyban váltak el Christian Hornerék.

abi



A kihűlt kapcsolat esetleges felmelegítéséről megkérdezték Cyril Abiteboult, a Renault vezérét is, aki elmondta, hogy a szabályok szerint lehet, hogy motort kell szállítaniuk a Red Bullnak (ha nincs motorja egy csapatnak, akkor valakinek muszáj adni és a Renault-nak elvileg nem lesz más partneristállója addigra), de biztos benne, hogy Horneréknek van már tervük, ez pedig nem a Renault.

"Nem tudom elképzelni azt, hogy a Red Bullnak ne legyen valamilyen terve a háttérben. Nyilván tisztában vannak a helyzettel, Christian és Helmut (Marko) pedig tele van megoldásokkal. Nem számítok arra, hogy mi lennénk az első opciójuk! Nyilván kínos lenne újra együtt dolgozni a múlt miatt. Nagyon messze vagyunk attól, hogy átmenjünk ezen a hídon" - idézi Abiteboul szavait az Autosport.

"Azt megerősíthetem, hogy eddig erről nem folytak beszélgetések. Nyilván tisztában vagyunk a szabályokkal, de felkérést kell kapnunk, ami eddig nem történt meg és utána is számolni kell az időzítéssel. Ennek jövő tavaszig kell megtörténnie és tudjuk, hogy az F1-ben sok minden történhet meg rövid idő alatt is, 2021 tavasza még messze van" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: