DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Grosjean nem érezte magát kényelmesen Oroszországban a koronavírus miatt

A Haas francia F1-es pilótája szerint nem voltak túl meggyőzőek a szabályok, nem igaz, hogy senki nem juthatott be a buborékba Szocsiban - pedig nagyon nem akar fertőzött lenni...

Ahogy arról beszámoltunk, tíz koronavírus-fertőzöttet találtak a Formula-1-ben az elmúlt egy hét folyamán, de az FIA szerint ennek semmi köze ahhoz, hogy Oroszországban nézők is lehettek a helyszínen, mert ők az F1-es buborékba nem juthattak be. Romain Grosjean viszont azt mondja, hogy ő nem érezte magát túl nagy biztonságban az Orosz Nagydíjon...

"Oroszországban a maszkviselést nem tették kötelezővé" - mondta Grosjean a Motorsportnak. "A pincérek hordják, de az orrukat nem takarják el vele. A hotelben voltak szurkolók, méghozzá sokan, szóval néha azon kaptuk magunkat, hogy egy liftben maradtunk valakivel, aki nem tartozik a Formula-1-es buborékba. Ez nem olyasmi, amit túlságosan kényelmesnek találtam" - magyarázta a Haas francia pilótája.

rogro_1



"Nem attól félek, hogy mit tesz az egészségemmel a koronavírus, de nem akarok fertőzött lenni, mert akkor nem versenyezhetek, nem végezhetem a munkámat. Nem vagyok elégedett a biztonsági szabályokkal, amiket a hotelben bevezettek" - tette hozzá Grosjean.

Az F1-ben eddig közel ötvenezer koronavírus-tesztet végeztek el, ezek közül összesen huszonhat lett pozitív, ami remek adat, viszont a huszonhathoz képest a mostani tíz nem mutat jól.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: