DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Utolsó idényére is új motort épít a Honda

Hiába szállnak ki a 2021-es szezon végén, a következő évadban sem hagyják cserben a Red Bullt és az Alpha Taurit, a japánok ugyanis teljesen új erőforrást ígérnek, amellyel a céljuk a vb-cím.

Péntek délelőtt a Honda váratlanul bejelentette, hogy a 2021-es esztendő végén távozik a Formula-1-ből, így motorpartner nélkül hagyva a Red Bullt és az Alpha Taurit. A jövőben ugyanis a japán gyártó a környezetbarát technológiák felé fordulna, s a céljuk, hogy 2050-re elérjék a teljes karbonsemlegességet.

honda-redbull-2020



Mindez viszont nem azt jelenti, hogy nem szeretnének a csúcson távozni az F1-ből: jövőre újra megkísérlik legyőzni a Mercedest a Red Bull oldalán – ehhez pedig egy új erőforrást is az energiaitalosok rendelkezésére bocsátanak majd:

„Van még hátra hét versenyünk az idei szezonban. Jövőre pedig jön még egy idény, és a legjobbunkat fogjuk nyújtani, hogy megpróbáljunk győzni. A következő évre bevetjük az új erőforrásunkat, hogy jól teljesíthessünk a Red Bull-lal, a célunk pedig a bajnokság megnyerése” – mondta el a Honda elnök-vezérigazgatója, Takahiro Hachigo, akit a Motorsport.com szakportál idéz.

A Honda már az idei szezonnak is úgy futott neki, hogy mindenképp szerették volna megszakítani a Mercedes sikersorozatát, ám az első tíz verseny alapján ez most sem sikerült nekik. A Honda-vezér viszont így sem elégedetlen azzal, amit a 2015-ös visszatérésük óta elértek a Formula-1-ben – már csak azért is, mert Pierre Gasly monzai meglepetésgyőzelme révén ők az egyetlen gyártó, amely két csapattal is futamot tudott nyerni a hibridérában:

„Az első három évben rettenetesen szenvedtünk, de túljutottunk ezen. És mostanáig öt győzelmet szereztünk, szóval bizonyos fokig szerintem jók ilyen téren a mutatóink. Jövőre továbbra is a legjobbunkat igyekszünk nyújtani, így reméljük, a rajongók kitartanak mellettünk és támogatni fognak minket.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: