DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Saját motort fog gyártani a Red Bull?

A Honda meglepő távozása után nagyon gyorsan végig lehet érni azon a listán, amelyen a szóba jöhető motorgyártók sorakoznak - majd arra juthatunk, hogy nincs más opció. Ezt mondja Ralf Schumacher.

Bombaként robbant ma a Honda bejelentése, mely szerint 2021 végén kiszáll a Formula-1-ből, így a jövő szezon lesz az utolsó, amit a Red Bull partnereként töltenek. Ők ezt elvileg már augusztusban jelezték a csapatnak, de most jelentették be hivatalosan a nagyközönség felé - a nagy kérdés pedig most az, hogy mi lesz a Red Bull-lal. Sok opciójuk persze nincs: jelenleg négy gyártó van, abból egy kiszáll, eggyel megromlott a viszony már korábban, egy versenyképtelen, egy pedig nem nagyon fog nekik motort eladni, hiszen a legnagyobb riválisról van szó.

bull



Mi marad? Ralf Schumacher szerint a megoldás egyértelmű: "Meg kell építeniük a saját motorjukat. Minden bizonnyal megvan ehhez az erejük és az erőforrásuk is. Anyagilag ez nem jelenthet gondot, ráadásul a Hondával olyan partnerük van, amely segíthet az átmeneti fázisban. Még 2021-ben is kapni fognak tőlük egy motort, szóval talán ezt követően a Red Bull átveheti a fejlesztési részleget Milton Keynesben. Finanszírozhatják maguknak" - mondta a korábbi F1-es pilóta a német Sky-nak.

Ezzel összefüghet az is, hogy a Red Bull Sergio Perezt akarja Max Verstappen mellé, legalábbis szólnak erről bizonyos hírek - ha ez tényleg így lesz, akkor a mexikói pénze segíthet az átmeneti időszakban, amíg kifejlesztik a maguk motorját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: