Steward
Bognár Viktor
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. október 24. szombat
F1

Újabb fejlesztésekkel készül a Ferrari

Sorozatban a második versenyhétvégén vet be új alkatrészeket az F1-es mezőny közepébe visszacsúszott Ferrari. Most is olyan előrelépésre számítanak, mint Szocsiban.

Gőzerővel dolgozik a katasztrofálisan alakuló idei szezonja megmentésén a Ferrari. Az istálló a múlt hétvégi Orosz Nagydíjra többek között átalakított hátsó szárnyvéglapokkal, és új orrkúppal érkezett, a soron következő Eifel Nagydíjra pedig további fejlesztések bevezetését tervezi. A vasárnap hatodik helyen leintett Charles Leclerc szerint vezethetőségben nem sokat változott az SF1000, de a telemetriaadatok alapján határozottan előreléptek.

ferrari-monza-20201„A vezetést tekintve nem éreztünk nagy különbséget, de az adatok azt mutatják, némileg fejlődtünk. Eleve erre számítottunk. Most várom a következő versenyt, ahová nagyobb fejlesztésekkel érkezünk” – árulta el a Motorsport kérdésére.

Mattia Binotto csapatfőnök alátámasztotta a pilóta kijelentését, és elmondta, mik az istálló tervei. „Ahogy Charles is mondta, készülünk néhány fejlesztéssel a Nürburgringre, de semmi jelentős. Viszont a mezőny versenyképességét elnézve ez is fontos számunkra. Ezt követően a szezon hátralévő részéig áthelyezzük a hangsúlyt a diffúzorra, de a mikor még nem eldöntött.”

Binotto Leclerc hatodik helyezésére is kitért. „Nem hiszem, hogy a fejlesztéseknek köszönhető. Nyilvánvalóan segítettek, de nem ez a magyarázat. Ahogy Charles fogalmazott, a pálya tulajdonságainak köszönhetően itt jobb egyensúllyal rendelkeztünk” – ismerte el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?