DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Hamilton enyhe büntetést kapott”

Több pilóta sokallta, az FIA egy részét vissza is vonta a Lewis Hamiltonra vasárnap kiosztott büntetéseknek, egy korábbi versenyző szerint azonban kevés volt a világbajnokra kirótt szankció.

A múlt hétvégi Orosz Nagydíj legmegosztóbb, legtöbbször felhozott beszédtémája Lewis Hamilton rajtgyakorlása és annak következménye volt. A brit kétszer öt másodperces időbüntetést, valamint két büntetőpontot kapott, miután a rajtot megelőzően indokolatlanul megállt a bokszutca gyorssávjában, majd szabálytalan helyen gyakorolt rajtot. Több pilóta úgy is túlzónak tartotta a megrovást, hogy az FIA utólag a két büntetőpontot 25 ezer eurós pénzbírságra módosította, de nem mindenki gondolkodik így: Marc Surer egykori autóversenyző ennél is keményebben elmeszelte volna a világbajnokot. 

ham-portre-barca-2020



„Miért gondolja, hogy ő az egyetlen versenyző, aki máshol végezhet rajtpróbát?” – tette fel a költői kérdést. „Aki helyesen, a bokszutca végéről indult, azon a ponton 200 km/órás tempóval haladt, így a manővere még veszélyes is volt. Véleményem szerint enyhe büntetést kapott” – idézte őt a Motorsport-Total.

Hamilton a futamot követően kiakadt a felügyelőkre. Először nem is akart beszélni a témáról, majd amikor megtette, magára haragította az F1 felsővezetőinek több tagját is. Azt nyilatkozta, hogy az FIA szándékosan próbálja őt akadályozni, de azóta többé-kevésbé beismerte hibáját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: