DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Az Alpha Tauri jobb a Red Bullnál?

Van, aki szerint az energiaitalosok autója olyan látványos problémával küszködik, ami a második csapatnál nem látszik - csak Max Verstappen miatt hoznak ilyen eredményeket jelenleg.

Továbbra is csak Max Verstappen keze alatt tűnik működőképesnek a Red Bull idei autója, ugyan a csapat folyamatosan védi Alexander Albont, de a brit-thai fiatal hátránya olyan óriási Verstappenhez képest, hogy a helyzet elég egyértelmű. Most már van, aki szerint a Red Bull autója önmagában rosszabbul viselkedik, mint az Alpha Taurié...

gasly_1



"Max számára ez a futam egy esélytelen küldetés volt, de nem miatta maradt le Valtteri Bottastól" - mondja a Bridgestone korábbi mérnöke, Kees van der Grint. "Jelenleg az Alpha Tauri karosszériája jobban működik, mint a Red Bullé, ezt pedig az autó mozgásából látni - a viselkedésből látszik, hogy gondjaik vannak a felfüggesztéssel. Emiatt eléggé kiszámíthatatlan az autó viselkedése, így egészen extra tehetség szükséges ahhoz, hogy ezzel eredményeket lehessen elérni - akinek ez nincs meg, annak nehéz dolga van..."

Hasonlóan látja a dolgokat Allard Kalff is, aki van der Grinttel együtt az RTL GP-nek beszéltek a témáról. "Max nagyon jól vezet és nem csinál semmilyen hibát. Sőt, szerintem most futotta az idei legjobb futamát" - mondta a hollandok korábbi autóversenyzője, aki már régóta televíziós szakértőként dolgozik. "Ugyanez történt az időmérőn is, ahol túlteljesítette az autót - extra volt a második hely."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: