DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso: Hamilton százból százszor legyőzné Bottast

Fernando Alonso egyértelművé tette: szerinte a jelenlegi mezőny legjobb versenyzője Lewis Hamilton, aki százból százszor le tudja győzni Bottast – a finn villanásai ellenére.

Lewis Hamilton és Fernando Alonso korábban a McLarennél húztak le közösen egy viharos évet csapattársakként, ami után a spanyol visszament a Renault-hoz, de úgy tűnik, kettejük kapcsolata azóta sokkal jobb lett.

A kétszeres világbajnok úgy véli, hogy bár Valtteri Bottasnak néha van egy-egy jobb napja, de ha akarná, akkor Lewis Hamilton száz alkalomból mindannyiszor felül tudná múlni a finn csapattársát.

„Nyilvánvaló, hogy Valtteri közel van Lewishoz néhány versenyen, megnyer két vagy három futamot egy szezonban és szerez jó pár pole-pozíciót is, de mind tudjuk, hogy Lewis – ha akarná – százból százszor le tudná őt győzni” – olvashatók Alonso szavai az F1News oldalán.



„Lewis egyszerűen fantasztikusan teljesít. Senki nem nyer pusztán a szerencséből vagy egy jó autóból kifolyólag hét világbajnoki címet, valami extrát kell nyújtani, amire ő képes csak. Ezt teszi hétről hétre, elképesztő tehetség, egy fantasztikus jelenség a Formula-1 számára.”

„Tudja, hogy egy másik autóban esélye sem lenne megnyerni a világbajnoki címet, egyértelmű, hogy ehhez szükség van egy jó gépre. Viszont évekig volt a csapattársa Jenson Button a McLarennél, de akkor és ott nem volt esélye nyerni, ahogyan a hibrid éra előtt a Mercedesnél sem.”

„Megértem a szurkolókat, hogy mindig a leggyorsabb versenyző kérdését firtatják, de a Formula-1 ezt nagyon nehézzé teszi, hiszen minden autó különböző, szóval jelenleg a legjobb autót kell megkeresni, ez pedig a Mercedesé.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: