DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Horner szerint most nem olyan éles a Mercedes

A Red Bull csapatfőnöke szerint ők nagyon erősek, a Mercedesnél viszont voltak gondok és ez talán normális is ennyi év dominancia után - csak nagyon kellene egy gyorsabb autó...

Újfent szinte tökéletes hétvégét produkált Max Verstappen, amivel kapcsolatban többen is elmondták a véleményüket - persze nem maradt ki főnöke, Christian Horner sem, aki szerint nincs ebben semmi meglepő, a holland pilóta mindig a maximumot nyújtja és kész.

horni



"Tudjuk, hogy Max nagyon magas szinten vezet, jól tudjuk. Az időmérős köre különösen szenzációs volt, majd a futamon abszolút semmilyen hibát nem követett el, nagyon éretten versenyzett. Szerintem a Mercedes gyorsabb volt nálunk ezen a hétvégén, előnyt kovácsoltunk Lewis büntetéséből, de Max ettől még minden cseppet kipréselt az autóból, így elégedettek vagyunk vele" - mondta a verseny után Horner.

"Kétségbeesetten próbálunk olyan autót csinálni, amellyel kihívhatjuk a Mercedest" - tette hozzá, szerinte ugyanis a világbajnok istálló élessége kicsit megkopott mostanában. "Mi csapatként nagyon erősen vagyunk, ezt most is megmutattuk Szocsiban. Az utolsó bokszkiállásnál én 1,8 másodpercet mértem magunknak, rekordgyanús volt. Csak magunkra figyelhetünk, de most a Mercedesnek gondjai voltak és ha valaki ennyi ideig van a csúcson, utána könnyebb dolga lehet a kihívónak - az önteltség néha a dominanciával együtt jelentkezik."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: