DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel: Próbáltam kockáztatni, aztán…

Összetörte az SF1000-et az Orosz Nagydíj időmérőjén Sebastian Vettel. A német kétszer is hibázott Q2-es körén, a másodikat már nem tudta megfogni.

Csak a 15. rajtkockából kezdheti meg a vasárnapi futamot Szocsiban Sebastian Vettel. Balesete a Q2-es szakaszban az időmérő piros zászlós megszakítását eredményezte, az autó orrszekciója és jobb oldala jelentésen károsodott. A tévériportereknek így beszélt hibájáról a német:

„Elvesztettem az irányítást már a 2-es kanyarban, azután pedig a 4-esben ismét, és ekkor már nem is tudtam megfogni. A kvalifikáción szenvedtem, főleg az első szektorban. Próbáltam egy kicsit több kockázatot vállalni, de ahogy mondtam, kétszer is elvesztettem a kontrollt, ezért nem vagyok valami boldog. Az utolsó szabadedzés után csalódás volt ez” – mondta Vettel, aki délelőtti hetedik helyezése miatt Q3-as szereplésben reménykedett az időmérőn.



Az Oroszországba fejlesztési csomaggal érkező Ferrari újabb pocsék szombati napot teljesített, már a Q1-ben is csak az utolsó két helyen jutottak tovább. A Q3-ban egyetlen vörös autó sem szerepelt, Charles Leclerc a 11. helyre kvalifikált.

„Egy kicsit ijesztő volt, de remélem, hogy jól van és nem rosszabb a helyzet, mint aminek tűnt” – mondta Leclerc, aki előtt közvetlenül a baleset történt, és Vettel leszakadt szárnyára is ráhajtott, hogy az autóval való ütközést elkerülje. „A nagyobb csalódás, hogy nem jutottunk a Q3-ba. Nagyobb rést hagyhattam volna az előttem levő autóhoz képest, mert azt hittem, nincsen elég terem rá. Frusztráló, de ilyen az élet. A pozitívum, hogy 11. helyről indulunk, így első autóként választhatunk szabadon gumit.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: