DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Megugrott a koronavírusos esetek száma az F1-es paddockban

Az Orosz Nagydíjat megelőző tesztelés során hét fertőzöttet találtak a Formula-1-es személyzetben, majdnem annyit, mint előtte közel három hónap során összesen.

Az FIA és a Formula-1 minden héthez hasonlóan most is kiadott egy közleményt a kötelező Covid-19-tesztelés eredményeiről: szeptember 18. (péntek) és szeptember 24. (csütörtök) között, azaz az Orosz Nagydíjat megelőzően 3256 tesztet végeztek el a Formula-1 versenyzőin, csapatain és egyéb dolgozóin. Közülük hét embernél mutatták ki pozitív eredménnyel a koronavírus-fertőzöttséget.



A szám az eddigi legmagasabb, korábban a magyar hétvége előtt találtak két fertőzöttet. A jelenlegi eredmények előtt a szezonkezdet óta eltelt majdnem három hónapban több mint 44 000 teszt készül el, ezek közül pedig kilenc személyé hozott pozitív eredményt.

A fertőzöttek kilétét nem hozza nyilvánosságra az FIA, egyről azonban név szerint tudunk: Will Buxton, a Formula-1 alkalmazásában álló riporter és műsorvezető a közösségi médiában közölte, hogy nem utazott el Oroszországba pozitív eredmény miatt. A korábbi kilenc fertőzött között volt Sergio Perez is, akinek a két brit fordulót kellett kihagynia tünetmentes fertőzöttsége miatt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: