DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen: Nehéz lesz a Renault ellen

A Red Bull vezérpilótája szerint az Orosz Nagydíj hétvégéjén a megszokottnál keményebb küzdelem várható a harmadik helyért, mivel a Renault most kifejezetten erősnek tűnik.

Nem éppen hazai pályára érkezett a Red Bull az F1 aktuális versenyhétvégéjén. Szocsi nem igazán fekszik az energiaitalos gárda autójának, ami a pénteki szabadedzések eredményein is látszik: Max Verstappen a hétvége eddigi legjobb (1:33,519-es) körétől több mint 1,5 másodperccel lassabb időt produkált, így mindössze a hetedik helyen zárt a második gyakorlást. A Mercedesekhez kisebb meglepetésre a renault-s Daniel Ricciardo került a legközelebb, akivel Verstappen szoros csatát jósol a hétvége hátralévő részére.

 verstappen20201szocsi



"Tudjuk, hogy ez a pálya nem a legideálisabb számunkra. Különböző aerodinamikai beállításokat teszteltünk, kerestük a legjobb megoldást. A második szabadedzésen lehettünk volna jobbak is, de ahogy mondtam, még csak teszteltünk. Volt, ami működött, és volt, ami nem" - magyarázta a holland, aki szerint különösen az időmérő edzés lehet kiélezett.

"Nehéz lesz megszerezni a harmadik helyet. A versenyen jobbak lehetünk, aminek örülök, de még sok munka áll előttünk, hogy a harmadikak legyünk. Eddig [a Renault] nagyon erősnek tűnik, és még nem tudhatjuk, kik csatlakoznak hozzájuk. Elsősorban magunkkal kell foglalkoznunk: meg kell találnunk a leszorítóerő megfelelő egyensúlyát, stabillá kell tennünk az autót. Szoros lehet az időmérő, de szerintem fel tudjuk venni a kesztyűt" - idézte őt a Motorsport.

Verstappen csapattársa, Alex Albon még kevesebbet tudott kihozni a Red Bullból. A thai 1,7 másodperces hátrányban a 12. helyen zárta a második szabadedzést, de előre tudta, hogy nehéz dolga lesz. 

"Nem volt rossz, egyszerűen csak mindenki nagyon gyors. El kell végeznünk a házifeladatunkat, hogy megtudjuk, hol találhatunk időt. Az ilyen pályán a lényeg a gumik menedzselése, annyira meleg van. Nagyon jó egyensúlyra van szükség. Ha jók vagyunk rövid etapon, akkor jók leszünk hosszabbakon is, de egyelőre még mindkettőből hiányzik" - árulta el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: