DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Mol: A Ferrarinál nem csak a motorral van gond

A holland Ziggo Sport kommentátora, Olav Mol elmondta a véleményét az FIA és a Ferrari titkos egyezményéről, ahogyan arra is kitért, szerinte miért ilyen gyengék idén az olaszok.

A Ferrari fennállásának talán legnehezebb időszakát éli mostanában, hiszen az autó nyilvánvalóan lassú, féltávnál pedig csak a hatodik helyet foglalják el a világbajnoki pontversenyben. A Ziggo Sport kommentátora, Olav Mol vette górcső alá a Scuderia gyengélkedését.

„Azt nem szabad elfelejtenünk, hogy annak a paktumnak, amit az FIA-val kötöttek, kevesebb köze van az illegalitáshoz, mint azt mi gondoljuk vagy szeretnénk. Volt valami az autón, amit szellemi tulajdonnak lehet nevezni, más szavakkal inkább azt a valamit védték meg. Nem lehet egy ilyet nyilvánosságra hozni, ezért egyeztek meg az FIA-val.”



„A megállapodás nagy hatással van a Ferrarira” – folytatta Mol a Motorsport szakoldalának. „Ha az aerodinamikai részlegen továbbra is azt gondolják, hogy ugyanazzal a leszorítóerővel is lehet hozni az eredményeket, miközben jelentősen csökkent a motorerő, akkor nagy bajban vannak. Ha kizárólag a motor lenne náluk a gond, akkor még mindig a Haas és az Alfa Romeo előtt lennének, de nem ez a helyzet.”

„A többiek is rossz passzban vannak, de az ő teljesítményükben ez kevésbé szembeötlő. Az egészben a legfurcsább, hogy már télen nyilvánvaló volt, hogy valami nincs ott rendben. Az ellenfelek is látták, hogy ez az autó egyszerűen nem bír menni. Elég volt ránézni a köridőkre, de persze a teszteken ezeket jobb hanyagolni. Viszont a többi csapat is látta a sok technikai takarózgatás közben is, hogy a Ferrari autója egyszerűen lassú. Ha valaki Ferrari-szurkoló, akkor nem most éli élete legszebb időszakát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: