DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Leclerc Szocsiról: Egyenes és hullámvasút

Ez a két dolog ugrik be a monacói Ferrari-pilótának az oroszországi helyszínről - a vidámpark és az, hogy milyen hosszú az a bizonyos egyenes. Ez utóbbit Sebastian Vettel is megemlítette.

Várhatóan Szocsiban sem lesz könnyű dolga a Ferrarinak, Mugellóban ugyan az időmérőn Charles Leclerc remekelt, de a futam ismét megmutatta az autó gyengeségeit, Oroszorszországban pedig ha más nem, legalább a rendkívül hosszú egyenes szakasz a maranellói Formula-1-es istálló ellen dolgozik. Így vannak ezzel a csapat versenyzői is:

"Nekem két dolog ugrik be egyből Szocsival kapcsolatban, a hosszú egyenes és a hullámvasút" - mondta a futam előtti csapatbeszámolóban Charles Leclerc. "Ez az egyenes az egyik leghosszabb az egész bajnokságban, utána pedig érdekes kanyarok következnek - az első szektor a legizgalmasabb, de fontos lesz, hogy jól sikerüljön az időmérő, mert egyébként nehéz előzni ezen a pályán. A másik dolog pedig a hullámvasút: emlékszem, hogy 2018-ban, amikor először voltam itt F1-esként, pár másik pilótával mentünk néhány kört. Az nagyon jó kikapcsolódás volt a hétvégi tevékenységek előtt" - magyarázta.

leclerc-maszk



"Az első szektor nagyon jó, főleg ha padlógázzal forduljuk el a hármas kanyart" - tette hozzá Sebastian Vettel. "A másodiks zektorban közepes tempójú, derékszögű kanyarok vannak, jól kell megválasztani a bejárati ívet, a harmadik szektor viszont nem túl izgalmas, szűkebb, lassabb kanyarokból áll. Fontos, hogy hogyan kezeljük a kemény féktávokat, illetve hogy a kanyarkijáratokon hogyan adagoljuk a gázt, hogy minél kevesebb fogyjon a gumiból."

Leclerc végül megemlítette még a nézőket is, hogy örül a visszatérésüknek, remélhetőleg sikerül őket kiszolgálni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: