DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Magnussen felsorolta, kik fenyegetik a helyét

Günther Steiner közel tíz esélyesről beszélt a Haas jövő évi ülései kapcsán, és Kevin Magnussen is felsorolt négyet. A dán kiemeli, mára megtanult nyomás alatt is jól teljesíteni.

Mind Kevin Magnussen, mind Romain Grosjean szerződése csak a szezon végéig érvényes a Haasszal, és nem kizárható, hogy az istálló egy teljesen új felállással áll rajthoz 2021-ben. A dán pilóta kénytelen együtt élni azzal a tudattal, hogy negyedik szezonja az istállóval az utolsó lehet.

„Sokkal szívesebben lennék most teljesen biztonságos pozícióban, azaz aláírt szerződéssel” – nyilatkozott az Ekstra Bladet lapnak Magnussen. „Furcsa is lenne, ha bármi mást mondanék. Ennek ellenére megtanultam már, hogy ez is a munkával jár.”

„Tisztában vagyok vele, hogy milyen dolgok folynak a háttérben, és hogy nyomás nehezedik rám. De már jobb vagyok abban, hogy nyomás alatt a legjobb teljesítményem nyújtom és még élvezem is. Régen negatív hatással volt rám, és hagytam, hogy a teljesítményemre is rányomja a bélyegét. Azóta ebben sokat javultam” – mondta a Haas egyetlen idei pontját gyűjtő versenyző.



„A pilótapiacon egyértelműen nagyobb a verseny most, csak meg kell nézni, kik elérhetők. Erős versenyzőkről van szó. Ott van Perez és Hülkenberg, és a Ferrari utánpótlásversenyzői, mint Schumacher és Svarcman. Őket a Ferrari-kapcsolódás segíti, márpedig mi az Alfa Romeóval együtt Ferrari-partnercsapat vagyunk. Ennélfogva jelentős számú jelölt pályázik az ülésekre” – emelt ki Magnussen négyet a csapatfőnök által említett körülbelül tíz jelölt közül (akik közé Steiner Magnussent és Grosjeant is odasorolta).

A dán kiemelt egy fontos tényezőt, amelyet a Haasnak figyelembe kell vennie, azaz hogy egy vezető típusra van szükség: „Fontos, hogy a versenyző irányt mutasson a csapatnak. Ehhez vezéregyéniségnek kell lenni. A csapatfőnök és a tulajdonos irányít, de a versenyzőnek is van vezető szerepe. Fontos, hogy olyan legyél, akiben az emberek megbíznak, aki motiválja őket és akinek dolgozni akarnak, olyasvalaki, aki kihozza a szikrát a csapatból.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: