DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Raikkönen: Amint visszavonulok, elviszem a feleségem nászútra

Kimi Raikkönen visszavonulása szinte minden szezon végén a legforróbb téma. A veterán finn még mindig örömét leli a versenyzésben, de amint visszavonul, betartja feleségének tett ígéretét.

A közönségkedvenc Raikkönen jövője hosszú idő után egyedül a tavalyi szezon végeztével nem volt téma, hiszen kétéves kontraktust írt alá az Alfa Romeóval, a csapat vezetője, Frederic Vasseur pedig elárulta, hogy a döntés a finn kezében van ezúttal, mert ha ő maradni szeretne, akkor maradni is fog.

Sok szakértő szerint a Ferrari-motor és ezzel együtt az Alfa Romeo visszaesése lehet az utolsó szög Raikkönen motiválatlanságának koporsójába, de most a 2007-es világbajnok is megszólalt az ügyet illetően.

„Nyilván mind boldogabbak lennénk, ha egy kicsit jobbak lennének az eredmények” – mondta a hamarosan 41 éves Jégember a La Gazzetta dello Sportnak. „Néha nehezebb dolgunk van, olykor pedig kevésbé, de a versenyzés ilyen dolog, ezt pedig el kell fogadni. Nem csak a jó időszakok léteznek.”

„Szeretek versenyezni, most pedig az adja a motivációt, hogy fejlődni tudjunk. Nyilvánvaló, hogy szeretnénk jobbá válni, ezért nem is adjuk fel. Az elmúlt két versenyen már sikerült előre lépnünk, így legalább annyi elmondható, hogy a megfelelő irányba haladunk.”



A finn az előttünk álló Orosz Nagydíjon éri utol Rubens Barrichellót a legtöbb versenyen való részvétel ranglistáján, ami azt jelenti, hogy a rákövetkező Eifel Nagydíjtól már Raikkönen lesz az a versenyző, aki a legtöbb Formula-1-es futamon állt rajthoz.

„Azt sem tudom, hogy ez Szocsiban vagy a Nürburgringen lesz-e. Ha nem mondanák nekem, én magamtól biztos, hogy nem foglalkoznék ilyenekkel. Soha nem törődök a számokkal, jelenleg pedig őszintén szólva ez nem is nagyon érdekel” – adott hamisítatlan választ Raikkönen.

„Csak az foglalkoztat, hogy fejlődjünk, de talán igaz lehet, hogy egy nap, amikor már elég idős leszek és visszatekintek, akkor máshogy gondolok majd erre az egészre. De ez még jó sokára lesz…” – nevette el magát a finn.

Raikkönen visszavonulását illetően talán valamelyest elcsendesedtek a pletykák, mikor a Mugellóban első idei pontjait megszerző pilótáról elmondta a csapatfőnök, hogy őt szeretnék 2021-ben is az egyik ülésben látni, Raikkönen pedig szintén olyan választ adott, amely azt sugallja, jövőre is a mezőny tagja lehet.

„Nem gondolkodtam ezen, igazából fogalmam sincs, mikor fogom abbahagyni. Viszont amikor megteszem, a családommal fogom tölteni az időmet. Nem tudom, talán fogok valahol versenyezni, a fiammal egészen biztosan gokartozunk majd. Azonban az első dolgom az lesz, hogy elviszem a feleségemet nászútra. Azt mondtam neki, hogy amint visszavonulok, elmegyünk, ő pedig azóta is erre vár.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: