DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Stroll a gyűlöletről: „Nevetni kell rajta”

A kritikusok talán az egész Formula-1-es mezőnyből Lance Strollt találják meg legkönnyebben, mindig felemlegetve, hogy csak csapattulajdonos apja miatt van helye a rajtrácson. A kanadai megszokta már, hogy ha rosszul megy, lehordják, ha viszont jól, akkor a közösségi média csendben marad, „barátai” pedig dörgölőznek hozzá.

Az Olasz Nagydíj óta már kétszeres Formula-1-es dobogósnak mondhatja magát Lance Stroll, azonban a mai napig hallani kritikus hangokat arról, hogy a fiatal kanadainak nincsen helye a királykategóriában, különösen a Racing Pointnál, amely nem tőle, hanem Sergio Pereztől vált meg a 2021-es idényre. A roppant anyagi háttérrel rendelkező Stroll 2017-es debütálása óta megszokta ezeket a hangokat.

„Ez már csak így működik, ezt már hosszú ideje felismertem. Mindenkinek megvan a saját véleménye. Én a pályán adom elő a magamét, igyekszem a saját kis buborékomban maradni és kizárni a negatív hangokat. Ha sikeres vagy valamiben és megpróbálod saját álmaid üldözni, mindig van valaki, aki frusztrált vagy irigy, és megpróbál téged is lehúzni magával. Ilyen világban élünk” – mondta a Racefans.net-en idézett Stroll. Formula-1-be érkezésekor azon találtak fogást, hogy csak pénz miatt lehet a rajtrácson, most az nyújt támadási felületet, hogy apja, Lawrence Stroll a Racing Point tulajdonosa.



„Már az elején, első évemben a Williamsszel, ahányszor rosszul mentem vagy hibáztam, az emberek lehordtak, tönkre próbáltak tenni a médiában. Az életben ugyanígy, a barátok – nem igazi barátok, csak ismerősök – hirtelen a legjobb cimboráim lettek, amikor jól mentem. A közösségi média is elcsendesült, ha jól szerepeltem. Eltűnt a gyűlölet és a sok zajongás, amikor viszont ismét rosszul ment, minden újra elkezdődött. A kezdetektől fogva látom ezt a jelenséget. Hogy őszinte legyek, nevetni kell rajta, mert ha az ember nem nevet, akkor sírni akarna. Megpróbálom lazán felfogni” – magyarázta a Racing Point pilótája, hogyan védekezik a gyűlölködőkkel szemben.

A 21 éves pilóta úgy gondolja, Formula-4-es és Formula-3-as bajnokként már az F1-be sem érdemtelenül került be, három és fél szezonja alatt pedig a legmagasabb szinten is bizonyított: „Szeretném azt hinni, hogy már a Formula-1 előtt és a Formula-1-ben is letettem valamennyit az asztalra. Tudom, hogy voltak rossz éveim az F1-ben és szenvedtem is. Ugyanakkor sok fénypont is volt, amit én annak láttam. Így szeretném folytatni, mivel céljaim vannak a jövőben” – mondta Stroll.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: