DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Haas Perez után sem kapkod

Öt évre tervez az F1-es istálló, így az nem elég, hogy egy évre ki a leggyorsabb pilóta - sok lehetőségük van még, sok mindent kell mérlegelni, de nincs okuk sietni, majd döntenek, ha döntenek.

Talán a Haas lehet a legjobb opció Sergio Perez számára a 2021-es Formula-1-es szezonra, ha nem jön össze a pletykaszinten már felmerülő Red Bull-sztori - igaz, az amerikai istálló a Ferrari-motor miatt túl sok jóra nem számíthat jövőre sem, de eddig azért stabil középcsapatként teljesítettek és nagyon más opciója nem maradt a mexikóinak, ha a sorozatban akar maradni. Emellett természetesen az is érdekes lehet, hogy a Mercedesszel való eddigi összefonódás után most a Ferrari "fiókcsapata" szerezheti meg - talán Maranellónak is megéri egy-két követ megmozgatni az ügyben?

"Nekünk jelenleg van két pilótánk és bár úgy tűnik, hogy már meg is szabadultunk tőlük, de ez nem így van" - idézi Günther Steiner csapatfőnök szavait a GPFans. "Még mindig van időnk és a piac egyelőre meglehetősen jó a csapatok számára. Ami Perezt illeti: szerintem Otmar Szafnauer elég jól megágyazott neki, neki kell lennie az ügynökének is!" - tette hozzá, utalva arra, hogy a Racing Point csapatfőnöke rengeteg jó dolgot mondott Perezről.

stein



"Amit Otmar mondott, az igaz, ő egy jó versenyző, de mi még nézelődünk. Sok lehetőség van még, akikkel beszélünk és egyelőre nem született döntés. Semmit nem kell siettetnünk, átgondoljuk, aztán majd elmondjuk a döntést, ha megvagyunk vele" - mondta Steiner, akit arról is megkérdeztek, hogy vajon Perez lenne-e a tökéletes csomag számukra, tekintve a rutinját, a képességeit és a vele érkező pénzmennyiséget.

"Nem akarok belemenni a részletekbe, de a pilótának valóban csomagot kell jelentenie, mert nemcsak a következő évről van szó. Ha az lenne, akkor annyi lenne a dolgunk, hogy kiválasztjuk az elérhető leggyorsabb versenyzőt, de mi most írtuk alá a Concorde-szerződést, szóval öt évről beszélünk. A tehetség, az anyagiak, itt sok minden képbe kerül, itt tartunk most. Mint mondtam, nem kell kapkodni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: