DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Red Bull beszélni fog Verstappennel

Érthető a holland F1-es pilóta frusztrációja, de Szocsi előtt a csapat azért átbeszéli vele, hogy mi történt és hogy többször nem fog előfordulni - az nem baj, hogy frusztrált, ettől lesz az, aki.

Mi is beszámoltunk róla, hogy Max Verstappennél kezd betelni a pohár és egyre feszültebben viseli azt, ami a Red Bullnál történik - vagyis a Honda-motor megbízhatósági problémáit, illetve azt, hogy az autó ezt leszámítva is szinte esélytelen a Mercedesszel szemben. Ebből nyilvános sárdobálás még nem alakult ki, de a világsajtó is kezdi felkapni a dolgot, úgyhogy Christian Hornernek valamit reagálnia kellett.

"Max frusztrációja az újabb kiesés miatt teljességgel érthető" - írta a Red Bull csapatfőnöke a csapat weboldalán közzétett bejegyzésében. "A legelső mugellói köre óta jó volt, nagyon gyors volt az autó, sikerült javítani az egyensúlyon. Ez dühítette fel, hiszen a pillanat hevében, adrenalintól fűtve, a rajt utáni kiesés csalódottsága miatt teljesen normális, hogy ilyen történik a rádióban" - tette hozzá, utalva arra, hogy a holland szerint "kib*zott sz*r" ez az egész.

horner_1



"Komolyan gondoltuk, hogy a futamon harcolhattunk volna a Mercedesszel. Megcsinálta a munka nehéz részét azzal, hogy lerajtolta Lewis Hamiltont, onnantól éles lett volna a meccs, de ez persze nem valósult meg. Ez sorozatban a második ilyen versenye volt és nag ybenne a frusztráció, mert nagyon éhes, nagyon akarja a dolgot. Ha ez nem lenne benne, akkor nem is lenne az a pilóta, aki most" - magyarázta.

"Viszont most ki kell ezt magából engednie és előrenéznie. Szocsi előtt át fogjuk vele beszélni a dolgokat és h ogy mi történt a háttérben a csapat és a Honda között, hogy a következő futamra ez már meg legyen oldva. A bajnokság szempontjából kívülállók vagyunk már, de minden futam egy kupadöntő számunkra, szóval mindegyikre rámegyünk, mert nincs mit veszítenünk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: